V Restauraci Švejk v Meziměstí vařil kuchař oceněný třemi michelinskými hvězdami Roman Paulus. Bylo vyprodáno!
.jpg)
Unikátní gastronomická událost se v pátek konala v Restauraci Švejk Centra Walzel v Meziměstí. Šestichodové menu pro vyprodaný sál si připravil jeden z nejlepších českých kuchařů oceněný třemi prestižními michelinskými hvězdami Roman Paulus. O kulinářském zážitku řekl několik slov manažer Centra Walzel Tomáš Svoboda.
V pátek u vás v Restauraci Švejk vařil Roman Paulus, kuchař oceněný třemi michelinskými hvězdami. Jaký byl zájem o tuto akci?
Zájem o akci nás velice potěšil. Bylo do posledního místa vyprodáno. Velký zájem jsme očekávali, jelikož michelinský kuchař v Královéhradeckém kraji nevařil několik let. Byla to tedy výjimečná příležitost zažít gastronomii té nejvyšší úrovně a nemuset cestovat daleko. Přilákali jsme hosty nejen z Broumovska a Náchodska, ale i z Hradce Králové.
Jaké bylo menu?
Menu bylo šestichodové v tomto složení – květáková variace s uzeným pstruhem, losos marinovaný v rumu s petrželovým salátem, topinamburový krém s ricottou a kachním prsem, bramborovo-lanýžové noky, pečená hovězí svíčková s jasmínovou kaší a kořenovou zeleninou, čokoládová tyčinka s vanilkou a nugátem. Menu bylo snoubeno s víny z vinařství Vinselekt Michlovský, která osobně představila další legenda ve svém oboru vinař doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc.
Do přípravy jídel se zapojil i váš tým kuchařů. Jak si s Romanem Paulusem rozuměli? Resp. co on, byl s nimi spokojený?
Náš tým je velice zkušený a s panem Paulusem se velice rychle sehráli. Byla to pro ně ale samozřejmě i velká zkušenost pracovat po boku šéfkuchaře takového formátu. Určitě si z tohoto večera odnesli i spoustu zajímavých rad, tipů a vychytávek, jak věci dělat ještě lépe a efektivně. Restaurace není však jenom o kuchyni, ale i o obsluze, která pod vedením pana Šubrta zvládla tento náročný večer perfektně. Tímto bych chtěl celému týmu poděkovat za skvělou práci.
Chystáte nějaké podobné gastronomické akce?
Určitě budeme v těchto gastronomických akcích pokračovat. Jelikož snoubení jídla s víny naše hosty velice baví. Už nyní připravujeme další akci, ale zatím nebudu prozrazovat konkrétně. Sledujte naše webové stránky www.fabrikanazazitky.cz nebo naše sociální sítě a nic vám neunikne.
Na co byste pozval lidi do Centra Walzel v nejbližší době?
Již tuto sobotu nás čeká od dopoledne velikonoční jarmark, kde bude probíhat soutěž O nejlepší velikonoční nádivku. Příjem nádivek je od 10 do 11 hodin. Trhy nabídnou na 20 stánků nejrozmanitějšího sortimentu zaměřeného především na zboží s velikonoční tématikou. Pro děti bude kouzelnické vystoupení, rukodělná dílna, workshop papírových modelů atd...
A od 20 hodin jsme pro vás připravili Irský večer plný irské hudby s kapelou The Craic, pivní speciály a irskou whiskey. Tak vezměte zelené tričko a pojďte s námi oslavit Den svatého Patrika.
Od příštího týdne budou probíhat Slavnosti volů, což obnáší speciality z vola, kterého jsme koupili z Farmy Bošina z Vernéřovic a který už je poražen a zraje nám. Bude se zpracovávat od čumáku až po oháňku – pečená žebra Sous-Vide, steaky, roštěnce, vývar z oháňky a další dobroty. Nejen na tuto akci jste upřímně zvaní.