V soutěži kuchařského a cukrářského umění uspěl i student teplické hotelovky
.jpg)
V Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové se ve čtvrtek 14. dubna 2016 konal XI. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů, XXI. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí Gastro Hradec Vitana cup 2016. Třetí místo zde obsadil i student Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují Karel Renčín z Broumova.
"Karel Renčín se na soutěž připravoval s učitelem odborného výcviku Jiřím Henclem. Za jeho krásné 3. místo, které mu udělila odborná porota, mu moc gratulujeme," ocenila úspěch studenta školy zástupkyně ředitele pro praktické vzdělávání Soňa Šrůtková.
Soutěžní mísa Karla Renčína pro osm osob zahrnovala tyto jednotlivé pokrmy: mušle svatého Jakuba, mouse z máslové ryby a kurkumy s mozaikou z dýňového semínka, plody moře ve vinném aspiku, marinovaný losos pod koprovým želé na listu červené řepy, pošírovaný candát v rybí várce proložený mangoldem balený v kůži, zeleninové trio z hrášku, pastiňáku a karotky, roláda ze pstruha lososovitého plněná halibutem a mořskou řasou, míchaný salát z jarní zeleniny, tomatová salsa a hořčičný dresink.
Karel Renčín se na soutěž připravoval v rámci projektu Kreativním gastronomem IV.