Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Vánoční běh pro opuštěná zvířata

Vánoční běh pro opuštěná zvířata

Michaela Mašková, foto archiv útulku

Čtvrtek, 14. prosince 2023

Vánoční běh pro opuštěná zvířata

Na stříbrnou neděli 17. 12. se koná Vánoční charitativní běh pro zvířata z Městského útulku v Broumově. Přijďte si zaběhat a podpořit dobrou věc.

Sraz na Vánoční charitativní běh je v 9 hodin ráno na Mírovém náměstí v Broumově, samotný běh startuje v 10 hodin. Hlavní trasa o délce 5 kilometrů vede do cyklostezce do Otovic. Pro ty, kteří by raději volili kratší trasu, je připravena poloviční vzdálenost. Běžet mohou také děti - těm je určen běh okolo náměstí. V každé kategorii budou vyhlášena první tři místa. Každý účastník běhu obdrží malý dáreček a diplom. Startovné je pouhých 50 korun.

Cílem Vánočního charitativního běhu je vybrat peníze na veterinární péči pro opuštěná zvířata, ať už psy nebo kočky. V současnosti je v Městském útulku 24 psů a asi 30 koček. Průměrně projde útulkem ročně okolo stovky zvířat. O ty se stará Jana Slováková se svým pomocníkem. Každá pomoc zvenčí je však vítaná. Lidé mohou přispět materiální pomocí, nákupem krmiva či poukázat finanční pomoc na účet útulku. Teď před Vánoci je také možné zakoupit si fotografický kalendář od Toma Šrejbra s názvem Pomáhat má smysl. "Velkou pomocí pro zvířata je také pravidelné venčení," říká Jana Slováková. Funguje to jednoduše - první venčení provede zájemce společně s paní Slovákovou, další procházky už absolvují lidé se psy sami. 

Psa z útulku je možné také adoptovat. „To potom lidé musí jezdit častěji, aby se se zvířetem lépe poznali a když to funguje, po několika návštěvách si ho vezmou. Určitě to nefunguje tak, že někdo přijde a psa si hned vezme," vysvětluje Jana Slováková. Podle ní má každý útulek svá pravidla. Pro více informací nebo přímou pomoc navštivte stránky Městského útulku v Broumově či facebookový profil

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)