Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Vedle koronaviru hasiči řeší i běžné problémy
banner

Vedle koronaviru hasiči řeší i běžné problémy

RENÉ HERZÁN

Středa, 18. března 2020

Vedle koronaviru hasiči řeší i běžné problémy

Ani nouzový stav neznamená, že hasiči nemusí řešit běžné problémy. Na Broumovsku hasiči zasahovali u požárů, likvidovali spadlý strom či uvolněný plech.

Už minulý čtvrtek se tři jednotky hasičů sjely do Jetřichova, kde mělo dojít k požáru kůlny v blízkosti rodinného domu. Požár se podařilo částečně zahasit před příjezdem jednotek, ty poté natáhly vysokotlaké vedení vody, aby místo dohasily. Při požáru nevznikla majiteli žádná škoda. Příčina vzniku události se vyšetřuje. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Jetřichov a Meziměstí.

V pátek profesionální jednotka z Broumova pomohla v Nádražní ulici se zajištěním uvolněné části přístřešku na vlakovém nádraží.

V úterý o 13. hodině vyjely tři jednotky hasičů k ohlášenému požáru garáže v katastru části Benešov. Při příjezdu hasičů na místo události už byly plameny rozšířeny na přilehlý altán. Jednotky zahájily ihned hasební zásah, aby zabránily šíření požáru a uchránily tak blízký rodinný dům. V 13:30 byl požár lokalizován, hasiči následně dohašovali ohniska na garáži i altánu a rozebírali dřevěnou konstrukci. Likvidaci ohlásil velitel zásahu po 15. hodině. Škoda byla předběžně vyčíslena na 370 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 80 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byly zřejmě žhavé uhlíky v popelnici. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Broumov a Meziměstí.

Ještě před polednem profesionální jednotka z Broumova pomohla s odstraněním stromu, který spadl přes cestu ve Smetanově ulici. Na místě spolupracovala jednotka s pracovníky technických služeb.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)