Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Vernéřovice se pyšní zastávkami!
banner

Vernéřovice se pyšní zastávkami!

Jitka Exnerová, obec Vernéřovice

Pondělí, 5. června 2023

Vernéřovice se pyšní zastávkami!

Občané  Vernéřovic se zapojili do projektu Máme rádi Broumov(sko). Důvodem byly nevzhledné zastávky. Zděná zastávka byla značně zasažena sanací vlhkého zdiva a okenní parapet zdobily nevkusné umělé květiny. Dřevěná zastávka byla posprejovaná vandaly včetně skleněných výplní. U zastávek se nacházely velké betonové květináče, z kterých rostl pouze plevel.

Projekt Máme rádi Broumov(sko) poskytl občanům Vernéřovic finanční příspěvek, ale zejména vzbudil zájem o zvelebení obce komunitní prací. Do sázení květin, mytí oken, natírání, zametání, se zapojili děti, rodiče i prarodiče. Výsledkem jsou krásné nové zastávky, které vybízí být místem setkávání generací. Děti dojíždí na mimoškolní aktivity, do školy. Senioři cestují za službami. Zastávky tak vytváří příjemný prostor pro sousedskou komunikaci.

Čekání na příjezd autobusu si můžete zpříjemnit čtením knih. Zastávka je nově vybavena knihbudkou.

Léto je před námi, nechte se zlákat, vystupte na zastávce Vernéřovice a prohlédněte si kostel sv. Michaela, projděte se na Bukovou horu, vyrazte na koncert v Soulkostele, navštivte farmu Bošina nebo zchlaďte žízeň v naší hospůdce.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)