Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Věžička kostela v Ruprechticích skrývá poselství budoucím pokolením
banner

Věžička kostela v Ruprechticích skrývá poselství budoucím pokolením

René Herzán

Sobota, 24. října 2020

Věžička kostela v Ruprechticích skrývá poselství budoucím pokolením

Nově zrekonstruovaná věžička kostela sv. Jakuba Většího v Ruprechticích od minulého týdne skrývá poselství budoucím generacím. To do ní umístil děkan broumovské farnosti Martin Lanži a starosta Meziměstí Pavel Hečko.

Jak to v takových případech bývá, už v létě při demontáži makovice sanktusníku našli řemeslníci skryté vzkazy z minulosti. Ty podrobně zpracoval a sepsal historik broumovského muzea Karel Franze. K tomuto seznamu meziměstský starosta Pavel Hečko přidal knihu, která vyšla k 600 letům Meziměstí, dále na 8 listech popsanou historii Meziměstí od roku 2008, pohledy historické i současné, pamětní medaile, mince, brožuru o Meziměstí z roku 1983 a Meziměstský zpravodaj s programem festivalu Za poklady Broumovska. "Je aspoň vidět, že kostely se používají i ke kulturním účelům," podotkl Pavel Hečko.

Farář Martin Lanži přidal text o stavu farnosti, farní časopis a nové věžičce požehnal. V jednom z tubusů určených pro budoucí generace, je i malé holčičí tajemství od slečen Máslových. Holčičky přidaly i obrázek a dětsky popsaly, jak se v současné době žije.

Často se takových historických úkrytech skrývá i denní tisk a noviny. To naštěstí tentokrát nikoho nenapadlo do tubusu umístit. Naši následovníci by se zřejmě domnívali, že jsme se asi úplně zbláznili.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)