Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Vidíš to?

Vidíš to?

David Duda, foto archiv SDMB

Čtvrtek, 30. listopadu 2023

Vidíš to?

Na Broumovsku vznikly nové „Audio-průvodce po rozhlednách a vyhlídkových místech Broumovska“, které navíc zahrnují i dvě výletní místa v Polsku.

Asi se to někdy stalo každému z vás… stojíte na skalní vyhlídce nebo nové rozhledně, kde jste dosud nebyli, rozhlížíte se kolem dokola a pokoušíte se zorientovat. Snažíte se pojmenovat kopce na horizontu, určit tu vesničku na kraji lesa… a co ta kaple dole v polích? Kudy se k ní odsud dostanu? Na rozhlednách jsou většinou umístěny panoramatické tabule, kde tomu tak není, pomůže jistě i mapa, pokud jste ji nenechali doma.

Pro všechny z vás, kteří na vyhlídkách uvítají, pokud možno přesné, informace o krajině pod sebou, připravila Společnost pro destinační management Broumovska „Audio-průvodce po rozhlednách a vyhlídkových místech Broumovska“. V pětiminutových zvukových záznamech si můžete poslechnout popisy výhledů ze Starozámeckého vrchu u Adršpachu, z hradu Skály, ostašské Krtičkovy vyhlídky, ze Supího hnízda a Slavenské vyhlídky v Broumovských stěnách a od Laudonovy kaple u Jetřichova. Přidali jsme i dvě polské rozhledny: Bukovou u Valbřichu a rozhlednu na Hoře sv. Anny u Nové Rudy. Doufáme, že i pro vás, místní obyvatele, kteří svůj kraj dobře znáte, se nám snad podařilo do textů dostat informace pro vás nové nebo méně známé.

Celý projekt, který pro vás připravila Společnost pro destinační management Broumovska a nese název „Vidíš to?“. Jeho jednotlivé kapitoly si při plánování výletu můžete dopředu stáhnout na www.bikeresort.broumovsko.cz/region/audiopruvodce. V informačních centrech jsou vám také k dispozici nové propagační skládačky se všemi vyhlídkami a QR kódy, kterými se snadno k poslechu dostanete. Těšíme se na ohlasy především vás, místních obyvatel. K osmi vyhlídkovým místům totiž rádi přidáme další podobná. Nabízí se Křížový vrch, Střmen, křižovatka nad Slavným, Koruna, Junácká vyhlídka, a především řada vyhlídkových míst a rozhleden v polském příhraničí.

Audio-průvodce vznikly díky podpoře Operačního programu Interreg V-A Česká republika – Polsko v projektu Rozvoj cykloturistiky na území Broumovska a Valbřišska, který má za cíl obnovit přeshraniční turismus po pandemii COVID-19.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

  • Milan Brandejs
    Datum: 30. 11. 2023 19:25

    Navrhuji doplnit "Dědova vyhlídka" na Ostaši. https://www.google.com/search?q=Vyhl%C3%ADdky+Osta%C5%A1&sca_esv=586679140&sxsrf=AM9HkKllOnLAYjWeYwe5h3uh618sjnQNog%3A1701368553085&ei=6dJoZdW8BK7p7_UPncOXkAY&ved=0ahUKEwiV1fPhq-yCAxWu9LsIHZ3hBWIQ4dUDCBA&uact=5&oq=Vyhl%C3%ADdky+Osta%C5%A1&gs_lp=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_CAgcQABiABBgNwgIIEAAYBRgeGA3iAwQYASBBiAYBkAYBugYGCAEQARgUugYGCAIQARgK&sclient=gws-wiz-serp#rlimm=2773109685402928040&lpg=cid:CgIgAQ%3D%3D,ik:CAoSLEFGMVFpcE5JOTk4TnFCdDE5UmtEOV9EdUd1d3ZZRXpPTmhlX3VvQjEzUllu

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)