Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Víkend plný akcí
banner

Víkend plný akcí

Michaela Mašková, foto archiv Artfestu

Sobota, 12. srpna 2023

Víkend plný akcí

Artfest, Kvíčerovská pouť, koncert či farmářská slavnost? Vyberte si!

Jak už to tak někdy bývá, sejde se na jeden víkend přehršel akcí. Nejinak je tomu právě o víkendu 12. až 13. srpna. Každý na Broumovsku – ať už místní, či návštěvník – může vybírat z bohaté nabídky, kam zajít.

Začněme zvesela: v Polici nad Metují se koná tradiční Kvíčerovská pouť. Už od čtvrtečního rána je náměstí zaplněné kolotoči a dalšími atrakcemi, které se naplno roztočily v pátek. Kromě této zábavy nabízí však bohatý program Kvíčerovské pouti také fotbalová utkání, výstavu historických vozidel a další výstavy, přehlídku řemesel či poutní program římskokatolické farnosti v Polici nad Metují. Podrobný program najdete ZDE.

Pro zájemce o klidnější a umělecky laděné trávení volného času se nabízí výlet do Šonova, kde kovář Ondřej Klír aka Alchifer se svou ženou Alenou Klírovou pořádají druhý ročník Artfestu Šonov. Jde o dvoudenní tvořivé setkání na statku u kovárny, kde návštěvníci nejen zhlédnou samotnou tvorbu, ale mohou si ji také vyzkoušet. Chybět nebude ani muzika a vystoupení šermířů. Více informací o akci ZDE.

Pospolitého a veselého ducha bude mít jistě i Farmářská slavnost na ekofarmě manželů Bošinových ve Vernéřovicích. Ta proběhne v sobotu 12. srpna od 10 hodin a užijí si ji všechny děti, pro které je připravena stezka i milovníci rodea. Na farmě letos vzniklo nové občerstvení, o skvělé hamburgery a šonovskou ovčí zmrzlinu pak jistě nebude nouze. Více informací ZDE.

Kdo si říká, co s načatým sobotním večerem, pak je zde možnost zajít se schladit na Koupálo Janovičky, kde od 18 hodin vystupuje Redzed. Podle pořadatelů jde o nejposlouchanějšího interpreta v Čechách, nezbývá tedy než zajít to zjistit. Více informací ZDE.

V těsném sousedství za hranicemi se v Sokołowsku koná 9. ročník Festivalu Sanatorium of Sound, který bude po celý víkend zvukovou oázou pro všechny milovníky hudby, experimentu, světel a alternativy Více informací ZDE a také ZDE.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)