Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Víkendové zásahy hasičů na Broumovsku
banner

Víkendové zásahy hasičů na Broumovsku

René Herzán

Pondělí, 28. října 2019

Víkendové zásahy hasičů na Broumovsku

Průzkum štoly, hledání ztracených turistů, požár auta a dopravní nehoda. Ani o prodlouženém víkendu se hasiči na Broumovsku nenudili.

Profesionální jednotka z Broumova a lezecká skupina hasičů ze stanice Náchod vyjeli v pátek po 14. hodině na žádost policistů, aby prověřili šachtu v Šonově, do níž bylo spuštěno horolezecké lano, které nešlo vytáhnout. Lezecká skupina se vydala na průzkum hluboké štoly a zjistila, že se na konci lana nenachází žádná osoba, ale byl zde připevněn silný magnet, který se dole zaklínil a nešel vytáhnout.

V katastru části Hlavňov pomáhali v sobotu odpoledne profesionální a dobrovolní hasiči s vyhledáním dvou osob, které sešly z turistické trasy a ztratily se. Nakonec se podařilo s turisty spojit, byli v pořádku. Hasiči je vyzvedli a odvezli ke kontaktnímu bodu, odkud byli přepraveni k jejich vozidlu. Na místě zasahovali spolu s policisty profesionální hasiči z Broumova a Náchoda a dobrovolná jednotka Police nad Metují.

Broumovští profesionální hasiči likvidovali v neděli odpoledne požár osobního automobilu v Hejtmánkovicích, který se povedlo částečně uhasit před jejich příjezdem. Škoda, kterou požár na vozidle napáchal, byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Příčinou vzniku události byla technická závada.

Ve Smetanově ulici v Broumově došlo v pondělí po 13. hodině k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, aby provedli protipožární opatření a odstranili uniklé provozní náplně. Hasiči dále spolupracovali s policisty, pomohli s řízením provozu na komunikaci. Po došetření nehody se jednotka postarala o úklid vozovky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Broumovská profesionální jednotka mířila o chvíli později do Martínkovic, kde majitelka domu oznámila, že má v domě dýmící kotel. Velitel zásahu musel kotel odstavit z užívání, protože topidlo mělo ucpaný kouřovod.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)