Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Vláda vyhlásila omezení pohybu osob

Vláda vyhlásila omezení pohybu osob

René Herzán

Neděle, 15. března 2020

Vláda vyhlásila omezení pohybu osob

Vláda vyhlásila omezení pohybu osob v České republice s účinností od 16. března 2020 0:00 do 24. března 2020 6:00 hodin. Zákaz volného pohybu se nevztahuje na cesty do zaměstnání, nezbytné cesty za rodinou, pro základní životní potřeby nebo do zdravotnických zařízení.

Povolené je také využívání nezbytných bankovních a poštovních služeb, doplnění pohonných hmot, cesty potřebné k zajištění základních potřeb pro jiné, či cesty za účelem vyřízení neodkladných úředních záležitostí.

Poslední výjimka platí pro ty, kteří se venku pohybují při výkonu povolání, například policisty, řidiče MHD nebo kurýry. Výjimkou je také pobyt v přírodě či účast na pohřbech.

Omezení terénních a ambulantních služeb hlásí v Centru pro rodinu v Broumově: "Od pondělí 16. března 2020 rušíme terénní a ambulantní aktivity sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a odborného sociálního poradenství! S klienty spolupráci nepřerušíme, budeme komunikovat přes telefon, e-mail a další dostupné on-line možnosti."

Z důvodu opatření vlády ČR se také ruší jednání komise pro projednávání přestupků ve dnech 16. 3., 18. 3. a 25. 3.

Mimořádnou poradu mělo třeba vedení Náchoda už v neděli. Zde je výstup: Od pondělí 16. 3. 2020 až do odvolání bude uzavřeno dětské dopravní hřiště v Bělovsi, stadion Hamra a víceúčelové hřiště na Hamrech do odvolání. "Bohužel v této situaci nelze zabezpečit provoz v takto velkých sportovištích a regulovat pohyb do 30 osob," vysvětlil starosta. Provoz na jednotlivých dětských hřištích, která jsou svým rozměrem menší, bude probíhat zatím bez omezení. Dalším bodem jednání byl nedostatek ochranných prostředků pro praktické lékaře v Náchodě. Město již v týdnu nakoupilo 500 nanoroušek, které v pátek byly distribuovány zaměstnancům, a 500 respirátorů FFP1. "Jsem rád, že jsme byli včas prozíraví a díky společnosti Batist Medical se zásobili alespoň minimálním množstvím ochranných pomůcek na nejbližší dny," uvedl starosta Jan Birke a dodal: "V tuto chvíli jednáme o možnostech navýšení, děláme proto maximum."

Všechny zprávy ale nejsou jen pesimistické. Undergroundový klub Eden v Broumově hlásí, že koncert Carla Palmera bude v pátek 25. září. Lístky zakoupené na dubnový zrušený koncert budou v září platiti. "Všechny zrušené akce v klubu se letos uskuteční," ujišťuje Stanislav Pitaš.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)