Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Všechny kulturní i společenské akce se ruší. Seďte doma!
banner

Všechny kulturní i společenské akce se ruší. Seďte doma!

René Herzán

Čtvrtek, 12. března 2020

Všechny kulturní i společenské akce se ruší. Seďte doma!

Vláda ve čtvrtek vyhlásila v České republice kvůli koronaviru nouzový stav. Od pátku tak i na Broumovsku platí zákaz shromažďování nad 30 osob, od soboty pak zákaz cestování do krizových zemí. Otevřené zůstanou školky, supermarkety, nemocnice, lékárny a během dne i restaurace. Omezená není ani hromadná doprava. Nouzový stav má platit po dobu 30 dnů.

Deset let už na Naše Broumovsko dávám informace (bezplatné) o akcích na Broumovsku. Po dobu nouzového stavu tedy ruším odpovědnost o pravdivosti a také pravidelnou čtvrteční víkendovou nabídku akcí.

"Provoz kanceláře informačního centra je zatím i nadále v provozu dle běžné otevírací doby," oznámila dnes Bc. Lucie Lesáková z informačního centra Broumova.

Bezpečnostní rada Královéhradeckého kraje ve čtvrtek projednala nová nařízení vlády souvisejících s vyhlášením nouzového stavu z důvodu šíření koronaviru v ČR. Hejtman Jiří Štěpán na páteční 11. hodinu svolal krizový štáb, který v celé věci šíření nákazy bude dále jednat.

"Z důvodu vyhlášení nouzového stavu jsem na pátek svolal krizový štáb kraje, který projedná úkoly stanovené krizovými opatřeními státu. Vyzývám občany Královéhradeckého kraje, aby dodržovali všechna vládní nařízení. Věřím, že pokud budeme důslední a dodržíme hygienická a jiná opatření, dokážeme šíření nákazy zmírnit," uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Bezpečnostní rada kraje ve čtvrtek projednala všechna dosavadní opatření, a to zejména ohledně dodržování hygienických zásad a prevence, dále také situaci kolem opatření ve veřejné dopravě a očekávané dodávce ochranných pomůcek, které by měl do konce týdne dodat stát.

Současné stavy prezentovali ředitelé a zástupci bezpečnostních složek. Policie bude v následujících dnech operovat na hraničních přechodech. Hasiči pomáhají při dekontaminacích sanitních vozů pro terénní odběry. Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje zajišťuje terénní odběry rizikových pacientů ve spolupráci s personálem Fakultní nemocnice Hradec Králové a dopravní zdravotní službou NDZS Koutek z Hradce Králové.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)