Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Webrovkafest na Klučance oslaví 20 let pomoci dětem britským blues

Webrovkafest na Klučance oslaví 20 let pomoci dětem britským blues

Trutnovská alternativní scéna z.s.

Sobota, 9. října 2021

Webrovkafest na Klučance oslaví 20 let pomoci dětem britským blues

Přestože se loňský charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance neuskutečnil (i když byl do puntíku připravený), podařilo se členům spolku Trutnovská alternativní scéna domluvit se sponzory a předat Institutu zážitkové pedagogiky částku 45 000 Kč. Za tyto peníze si děti na Klučance užívali téměř celé prázdniny, čímž bylo naplněno poslání akce jako takové. Měli bychom tedy tento neproběhlý 19. ročník uznat a letos, kdy už je zase možné se kulturně sdružovat, oslavit báječných 20 let Webrovkafestu.

Společné veselí vypukne v sobotu 13. listopadu ve 14 hodin 30 minut. Úderem třetí hodiny odpolední zahájí program Ďyvadlo Neklid svou adaptací hry Václava Havla Audience. Prostředí sklepní scény je pro toto představení jako dělané a atmosféru hry bezpochyby znásobí. Ve čtyři hodiny se rozezní první tóny na hlavní scéně a vystoupí zde kapely Poslední lež, Pepa Lábus a SPOL., liberecké partičky Sprostá a ubohá a Scalp, undergroundový kostýmovaný Kabaret Dr. Caligariho či death metalová trojice Tredis- Harm-Any z nedalekého okolí. Skvělé bude jistě i vystoupení legendárních HC-Crosowerových NAŠROT a třešničkou na narozeninovém dortu bude bezpochyby britská bluesová kapela Pat Fulgoni (ex Kava Kava) & Blues Experience.

Ve sklepě se můžete těšit na písničkářského barda Jakuba Nohu, hudebníka, skladatele, básníka a výtvarníka Jakuba Cermaque a také zde předvede svou hudební tvorbu návštěvníkům Webrovkafestu notoricky známý Tomáš Grohregin. Do ranního rozbřesku pak si bude možné užívat taneční scény v podání trutnovských ColorSound systém. Vlastní DNB set zde bude mít i Pat Fulgoni okořeněný svým podmanivým zpěvem.

Novým zpestřením festivalu bude netradiční dražba obrazů, fotografií a dalších výrobků v naší „Pub & Art Galerii“ tvořené s láskou fanoušky této kulturní akce. Ano, je to tak, budete toužit mít aspoň jedno to dílko doma, aby Vás hřál pocit u srdéčka, že jste přispěli ještě něco navíc. S pravidly této dražby vás seznámí na začátku akce zábavná trojice moderátorů PaLábus, Jaixner a Munky nebo je najdete na našich stránkách
www. webrovkafest.com.

České dráhy v době konání festivalu opět zprovozní vlakovou zastávku Dědov a domů vás odveze přistavený autobus. Jízdní řády a trasy autobusu naleznete taktéž na našem webu.

Moc se na vás po roční pauze těšíme a věříme, že si spolu 20. ročník náležitě užijeme. Vždyť 20 let, to je jedna generace a ti, kdož v raných začátcích na chatě Webrovka zkoušeli své první krůčky, dnes budou tančit mezi námi.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)