Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Žáci broumovského gymnázia absolvovali zkoušku dospělosti

Žáci broumovského gymnázia absolvovali zkoušku dospělosti

Jiří Ringel, ředitel školy

Středa, 29. května 2019

Žáci broumovského gymnázia absolvovali zkoušku dospělosti

V týdnu od pondělí 20. května do pátku 24. května skládali žáci broumovského gymnázia před maturitní komisí svou zkoušku dospělosti. Jak vypadalo zahájení zkoušek, vidíte na fotografiích Sabiny Hartové z tercie. Během týdne prokázali naši studenti vynikající znalosti, zúročili náročnou přípravu, srdnatě bojovali se záludnými otázkami zkoušejících i, jak už to v životě bývá, odhalili jisté nedostatky ve své přípravě.

Vše pečlivě sledovaly a hodnotily maturitní komise, vedené předsedy z náchodského gymnázia, Petrem Šulcem (4.A) a Janem Veverkou (8.V) a třídními paní Markétou Čápovou (4.A) a panem Pavlem Trenčanským (8.V). Naprostá většina z 55 žáků maturitního ročníku uspěla hned napoprvé, na začátku září si před komisí jeden předmět zopakuji tři studenti.

Všichni studenti před zkouškou absolvovali i státní část zkoušky; napsali písemnou práci z českého jazyka a vybírali si z matematického testu, nebo písemné práce a testu z anglického jazyka. Na maturitním vysvědčení tak budou mít dvě známky ze státní části a dvě známky ze školní zkoušky. Všechny podklady ze zkoušky se skenují a odesílají do centra, kompletní maturitní vysvědčení se zpracovává centrálně a škola ho pouze vytiskne.

Ve 4.A maturovalo s vyznamenáním 8 studentů, z toho 3 se samými výbornými, v oktávě to bylo 15 vyznamenaných, z nichž 9 prospělo na samé výborné.

Slavnostní rozloučení absolventů s gymnáziem proběhlo ve škole v pátek, vyslechli jsme si v obou třídách velmi pěkné projevy předsedů a třídních, předseda komise v 8. V se dokonce rozloučil se třídou vlastní písničkou. Předání maturitního vysvědčení žákům za přítomnosti rodičů a známých absolventů proběhne v pátek 31. května.
Děkuji všem kolegům za vstřícný a objektivní přístup ke zkoušení žáků a našim absolventům přeji mnoho úspěchů v navazujícím studiu.

Foto Sabina Hartová

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)