Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zásahy hasičů na Broumovsku v posledních dnech
banner

Zásahy hasičů na Broumovsku v posledních dnech

René Herzán

Čtvrtek, 11. března 2021

Zásahy hasičů na Broumovsku v posledních dnech

Tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Mgr. Martina Götzová pravidelně informuje o výjezdech hasičů. Zde jsou ty z Broumovska.

Teplice nad Metují – dopravní nehoda – 5. 3. 10:45

V části Javor došlo k dopravní nehodě traktoru s vlekem, na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Broumova, Náchoda a JSDH Police nad Metují. Přívěs prorazil svodidla a zůstal za ně viset ze stráně zaklíněný. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Komunikace byla v místě kluzká, hasiči si tak museli počínat opatrně, byl sjednán posyp vozovky štěrkem. Před vyproštěním musel být náklad z návěsu nejprve vyložen a následně se jej podařilo uvolnit a vrátit zpět na komunikaci. Na závěr provedli hasiči úklid komunikace a vraceli se zpět na základny.

Broumov – požár – 7. 3. 11:00

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli ohlášenému požáru trouby. Prostory rodinného domu byly zakouřené, nikdo nebyl naštěstí zraněn. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k připálení potravin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Broumov a Meziměstí.

Broumov – požár – 9. 3. 08:35

Požár dodávky likvidovali v ulici Dukelská profesionální hasiči z Broumova. Požár se rozšířil z motorového prostoru, vozidlo bylo výrazně poničené. Jednotka uhasila hořící vůz pomocí pěny. Z vraku unikaly provozní kapaliny, které hasiči jímali. Velitel zásahu povolal na místo posilovou jednotku s technickým chemickým automobilem ze stanice Náchod, aby mohla být odčerpána nafta, která ve vozidle zůstala. Vyšetřovatel hasičů zjistil, že příčinou požáru byla technická závada na startéru. Škoda byla vyčíslena asi na 100 tisíc korun.

Adršpach – požár – 10. 3. 17:53

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli hlášenému požáru garáže v části Horní Adršpach. Průzkumem na místě události hasiči zjistili, že došlo k požáru střechy garáže. Střecha zahořela od komína, kouř se následně rozšířil do dvou garáží. Hasiči požár zlikvidovali, provedli odvětrání prostor a zajistili provizorní zakrytí střechy. Ke škodě na majetku nedošlo, uchráněny byly hodnoty ve výši asi 150 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Broumov a JSDH Teplice nad Metují a Adršpach.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)