Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zelňačka na náměstí letos nebude
banner

Zelňačka na náměstí letos nebude

Michaela Plchová, foto archiv Pellyho domy

Úterý, 31. května 2022

Zelňačka na náměstí letos nebude

Vzhledem k nízké účasti soutěžních týmů organizátoři zrušili letošní 5. ročník Polické zelňačky.

Pokud jste se těšili, že letos na polickém náměstí ochutnáte několik různých variant zelňačky, budete asi zklamáni. Do soutěže, jejíž 5. ročník se měl konat 11. června v Polici nad Metují, se bohužel přihlásily jen čtyři soutěžní týmy. V předcovidových letech to bylo třeba osm, devět týmů, které před zraky veřejnosti a za pospolitého veselí vařili na náměstí polévku. „Je to škoda, ale už máme podobnou zkušenost z prvního ročníku. Také tehdy bylo týmů málo a proto víme, že potom nestačí polévka pro příchozí a je málo soutěžících v doprovodném programu jako je hod hlávkou zelí na cíl, nebo střelba na zajíce,“ říká Jana Rutarová z Pellyho domů, které Polickou zelňačku organizují. Podle organizátorů by akci zorganizovali, pokud by se týmů přihlásilo alespoň šest. Uzávěrka přihlášek byla do 13. května, bohužel ani v prodlouženém čase do konce května se další týmy nepřidaly. „Některým tradičním týmům, jako jsou třeba místní Sokolové, do toho přišla neodkladná akce, víme, že se na to nevykašlali,“ vysvětluje Jana Rutarová, proč je týmů nedostatek. Jako další příčinu zvažuje také určitou náročnost akce, jakou je vaření před zraky veřejnosti a nutnosti dovézt na náměstí všechno vybavení, kamínka na vaření a podobně.

Organizátoři se tedy nakonec rozhodli neblokovat hasiče, kteří stavějí pódium, ani uzavírat náměstí, jenž by podle jejich odhadů bylo poloprázdné. „I když nás to mrzí, bylo s ohledem na náročnost uspořádání takové akce jednodušší ji zrušit,“ říká Jana Rutarová. Již nyní však organizátoři zvažují, jak s akcí naložit, aby příští rok přitáhla více soutěžících. „Zatím je to překvapení, ale pravděpodobně ji nějakým způsobem zjednodušíme,“ uzavírá Jana Rutarová, která o plánech na příští Polickou zelňačku nechtěla více prozradit. Doufejme tedy, že příští ročník – ať už bude mít jakoukoli podobu – se vydaří a přitáhne si nejen své soutěžící, ale také množství návštěvníků.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)