Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zfetovanému muži se nepovedlo ukrást motorku, tak vzal auto
banner

Zfetovanému muži se nepovedlo ukrást motorku, tak vzal auto

René Herzán

Sobota, 8. června 2019

Zfetovanému muži se nepovedlo ukrást motorku, tak vzal auto

Auto, motorka, chtěl prostě něco, čím by mohl jezdit. Nejdřív se "posilnil" bílým práškem, pak vlezl za bránu firmy.

"Tento 25letý mladík z Broumovska se před muži zákona se neschoval, našli ho i v lesíku pod stromy. Pátrat po něm, respektive po někom, kdo se pokusil odcizit z jedné náchodské firmy motorku, a pak auto, vyrazila policejní hlídka v prvních minutách nového dne ve středu 5. června 2019. Na linku 158 totiž zavolala noční vrátná náchodské firmy, prý se jim před chvilkou někdo vkradl na parkoviště v areálu a zkoušel nejprve ukrást motorku jednoho ze zaměstnanců. Když neuspěl, vběhl do vrátnice a sebral klíčky od firemních vozů, s jedním z nich pak prorazil závoru a odjel do noci. Policisté ihned zahájili po zloději i odcizeném vozidle pátrání. Poškozený, ve chvatu opuštěný vůz, objevili poblíž Police nad Metují. Mladíka schovávajícího se pod stromky blízkého lesíku pak o něco později vyštěkal policejní pes. Vyběhl z houští, ale policisté mu nedali šanci zmizet, ihned jej zpacifikovali a přiložili mu pouta," popsala případ tisková policejní mluvčí Eva Prachařová.

V neúspěšném závodníkovi policisté identifikovali 25letého recidivistu z Broumovska, který měl kromě minulých vroubků za majetkovou trestnou činnost navíc platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Při vyšetřování se pak mladý muž policistům přiznal, že tenhle poněkud filmový scénář se mu zrodil v hlavě po požití pervitinu.

"Výsledkem bylo poničené auto Škoda Octávia se škodou 550 tisíc korun, zničená závora a poškozený motocykl se škodou 105 tisíc a 8 tisíc korun. Policejní vyšetřovatel ještě včerejšího dne proti mladíkovi zahájil trestní stíhání pro zločin krádeže, přečiny poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vzhledem k výši způsobené škody mu nyní hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let," dodala Eva Prachařová.

Ilustrační foto - archiv Policie ČR

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)