Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zimní táboření na Hvězdě
banner

Zimní táboření na Hvězdě

Michaela Plchová, foto archiv Turisti Police

Čtvrtek, 1. prosince 2022

Zimní táboření na Hvězdě

Od pátku 2. 12. do neděle 4. 12. se koná 59. ročník tradičního zimního táboření na Hvězdě.

V létě vyrazí tábořit do přírody leckdo, zimní táboření však není pro každého. Zima a s ní spojené nepohodlí většinu táborníků odradí. Přesto se v blízkosti chaty Hvězda v Broumovských stěnách koná neuvěřitelný 59. ročník Zimního táboření na Hvězdě, který každoročně přitáhne příznivce zimního táboření a kamarády polických a broumovských turistů. Akci pořádá Klub přátel turistiky TJ Spartak Police nad Metují. Před více než půl stoletím založili tuto tradici turisti z Broumova, kteří od roku 1964 vyráželi společně na zimní táboření na Ostaši, od roku 1978 se akce přesunula na Hvězdu.

Jako každý rok sejdou se táborníci již v průběhu pátku 2. 12., aby společně vybudovali tábor a podnikli případné výlety po okolí V pátek večer se na zahájení akce objeví též starosta Police nad Metují Jiří Škop a na chatě Hvězda proběhne od 18:30 tradiční projekce. Tentokrát Milan Košťál pod názvem Zmizelá Police promítne své historické i současné fotografie Police nad Metují. Zbytek večera pak bude zasvěcen přátelskému posezení s kytarou a kamarády.

V sobotu se od rána očekává příjezd dalších táborníků, v plánu jsou výlety po okolí či na Ostaš, jako na místo, kde to všechno kdysi začalo. V 16:30 pak slavnostním zapálením vatry vypukne zahájení 59. ročníku Zimního táboření na hvězdě a později večer náladu prohřeje country kapela Slaveňáci. Akce končí v neděli dopoledne úklidem prostoru.

Po dobu zimního táboření je připravené stravování na chatě Hvězda u pana Nováka, který je neodmyslitelnou součástí celé akce. V rámci ročníku je také připraveno setkání řezbářů na Grossově chatě a výstava fotografií Vladimíra Holči.

(K tématu připravujeme rozhovor s pamětníkem.)

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)