Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Živnostník a srdcař roku Jan Bošina

Živnostník a srdcař roku Jan Bošina

Královéhradecký kraj, foto archiv KHK

Neděle, 18. září 2022

Živnostník a srdcař roku Jan Bošina

Nejlepším živnostníkem za rok 2022 v Královéhradeckém kraji se stal Jan Bošina z Vernéřovic. Porotu nejvíce zaujal svým příběhem i přístupem k práci zemědělec a chovatel Jan Bošina. Mezi firmami v regionu nejvíce zaujala společnost Doučování Doma, která se věnuje individuálnímu doučování běžných školních předmětů a cizích jazyků.    

Vítězný živnostník Jan Bošina se zabývá chovem skotu, prasat a drůbeže a dále zpracováním vlastních produktů, jako je maso, vejce, uzeniny v biokvalitě, které prodává ze dvora.

„Naše rodina ekologicky hospodaří na 400 hektarech v broumovském výběžku. Chováme masný skot, prasata plemene mangalice a drůbež. Veškeré maso zpracováváme na vlastní porážce a bourárně, a poté prodáváme ve farmářském krámku na farmě,“ říká Jan Bošina. Pro zákazníky je připravená i dětská farma s hospodářskými zvířaty a občerstvení. Také pořádá exkurze a zážitkové vyučování pro školy.

Pro Jana Bošinu bylo od začátku přirozené hospodařit v režimu ekologického zemědělství. Zákazníky jsou lidé, kteří chtějí kvalitní potraviny, zároveň jim není jedno, kde potraviny vznikají a jaký má jejich výroba dopad na životní prostředí. Za nejdůležitější považuje osobní přístup k zákazníkům, možnost si prohlédnout farmu a kvalitu výrobků. Za největší úspěch považuje okruh zákazníků, kteří neváhají zajet nakoupit na farmu, která je poměrně vzdálená od větších měst.

Druhé místo získala Radka Votavová věnující se navrhování zahrad. Třetí příčku obsadila Natalija Holubová, která prodává a zajišťuje servis tepelné techniky.

IBM Firma roku 2022

Vítězná společnost Doučování Doma organizuje individuální doučování všech běžných školních předmětů a cizích jazyků. „Přizpůsobíme se našim klientům dnem, časem i místem výuky a dále probíranou látkou a intenzitou lekcí. Naši klienti nejsou vázání žádnými smlouvami, žádnými předplacenými balíčky, flexibilně reagujeme na jejich poptávku,“ říká majitelka Michaela Entrichová.

Tahounem firmy je doučování matematiky, anglického a českého jazyka a typově příprava na přijímací zkoušky na víceletá gymnázia, na přijímací zkoušky z 9. třídy ZŠ a k maturitě. Stará se o to, aby klienti našli doučování šité na míru jejich požadavkům, které je bude bavit, a aby se lektoři mohli soustředit na samotnou výuku a neřešit zbytečnou administrativu a byrokracii. Společnost dává důraz na kvalitní lektory, kteří šíří dobré jméno firmy a díky kterým se klienti vracejí i po letech. Doučování je nesmírně individuální, každý student od něj totiž očekává něco jiného.

Druhé místo získala společnost Ateliery Bárta, která se věnuje restaurování kulturních památek. Bronzovou příčku obsadila společnost Jordi‘s, výrobce čokolády.

Srdcař

Porota také udělila titul v doprovodné kategorii MONETA Živnostník roku Srdcař. Toto ocenění se v každém kraj uděluje tomu živnostníkovi, který dokázal překonat nejrůznější nástrahy podnikání, nevzdal se v půli cesty a svůj záměr dotáhl do úspěšného konce. Srdcařem se v Královéhradeckém kraji stal zemědělec a chovatel na Broumovsku Jan Bošina.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží IBM Firma roku 2022 a MONETA Živnostník roku 2022 se uskuteční 8. prosince na pražském Žofíně.

 

Na fotografii je Jan Bošina s Michaelou Entrichovou.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)