Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zlatá neděle ve znamení Adventního trhu v broumovském klášteře
banner

Zlatá neděle ve znamení Adventního trhu v broumovském klášteře

Michaela Plchová, foto Jakub Šleis

Úterý, 13. prosince 2022

Zlatá neděle ve znamení Adventního trhu v broumovském klášteře

Tradiční Adventní trh v broumovském klášteře se koná na zlatou neděli 18. prosince. Trh začíná v 8:30 a potrvá zhruba do 13 hodin, vstupné je zdarma. Návštěvníky čeká široká nabídka lokálních produktů, předvánoční atmosféra i workshop výroby svíček.

Adventní trh v broumovském klášteře láká svou atmosférou a pestrou nabídkou lokálních produktů vždy velké množství návštěvníků. Ti na trh míří především za možností vybrat zde dárečky pro své nejbližší, ale také kvůli setkávání se s přáteli a známými. Adventní trh se koná na nádvoří a v přilehlých prostorách barokní památky.

„Na Adventním trhu jsou zastoupeni především lokální prodejci – ať už nabízejí výrobky z keramiky, textilní výrobky, domácí mýdla, nejrůznější sirupy či svíčky a další,“ říká produkční broumovského kláštera Anna Iljašenková. Na Adventním trhu se rovněž pravidelně prezentují nositelé značky Regionální produkt Broumovska a místní producenti potravin. Přátelskou atmosféru vhodně doplňuje prodej teplého občerstvení, jako je svařák, vánoční medovina či polévka. Lidé tak mohou postát a popovídat si s přáteli. Akci hudebně doprovodí vánočními koledami žesťový soubor pod vedením Štěpána Přibyla.

Pro tvořivé, a především pro děti, bude v Dětské galerii Lapidárium otevřen workshop výroby adventních svíček. Ten začíná od 9 hodin a je nutné se předem přihlásit na ma@klasterbroumovsko.cz, 603 271 426. Workshop potrvá zhruba 3 hodiny a vstupné je 50 korun za osobu.

Během Adventního trhu je také možné zúčastnit se Adventních prohlídek kláštera, které se konají v každou lichou hodinu: v 9, 11, 13 a 15 hodin. Při Adventních prohlídkách se návštěvníci pokochají vánočně vyzdobeným klášterem a dozví se mnoho zajímavostí o vánočních zvycích a tradicích.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

  • Alena Klírová
    Datum: 15. 12. 2022 12:59

    Už se těšíme! :) Kovářští ze Šonova

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)