Značka BROUMOVSKO regionální produkt® ocenila nové produkty
.jpg)
Certifikační komise značky BROUMOVSKO regionální produkt® udělila ve středu 23. listopadu tři nové certifikáty a jeden certifikát značky rozšířila. Novými držiteli značky jsou výrobky ze sena Hany Pašťálkové ze Žďárek, dekorační a užitková keramika Radky Eliášové z České Metuje a bůček, špek a farmářský mazánek z Mangalice rodinné ekofarmy Bošinových z Vernéřovic. Ekofarma Bošinových navíc rozšířila svůj stávající certifikát na vyzrálé bio hovězí maso o bio vepřové maso.
"Jsem potěšená, že se rodina regionálních produktů rozrostla o další nové výrobky a produkty. Keramiku mezi certifikovanými držiteli ještě nemáme a musím říci, že keramika Radky Eliášové okouzlila celou komisi. Na výrobcích je vidět kvalitní řemeslná a zároveň vkusná práce," řekla Markéta Hanušová z Agentury pro rozvoj Broumovska, která udělování značek koordinuje.
"Těší mě, že o certifikaci mají zájem i menší výrobci, kteří mají výrobu spíše jako koníček a svým produktům věnují velké nasazení, nadšení i svůj volný čas. Skvěle tak doplňují nabídku větších držitelů značky," doplnila Kateřina Ostradecká, členka certifikační komise.
Ekofarma Bošinovi se po lahodném bio hovězím mase začala věnovat také masu vepřovému. Po třech letech od počátku výroby certifikovala tři své výrobky z vepřového masa: špek, bůček a farmářský mazánek a stávající certifikát na hovězí maso rozšířila o maso vepřové. Zakoupit a ochutnat je zájemci mohou přímo na jejich rodinné farmě ve Vernéřovicích.
Regionální značka Broumovska funguje v regionu již od roku 2011 a za své působení certifikovala celkem 24 produktů. Podrobné informace naleznete na www.regionalni-znacky.cz/broumovsko .