Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zprůjezdnění obce Pěkov
banner

Zprůjezdnění obce Pěkov

Jiří Škop, redakce, foto archiv obce

Pátek, 30. června 2023

Zprůjezdnění obce Pěkov

V průběhu soboty 1. 7. dojde k obnovení provozu skrze obec Pěkov v hlavním tahu na Broumov. Automobily by mohly obcí projíždět od sobotního podvečera.

Podle informací starosty města Police nad Metují Jiřího Škopa dojde v sobotu 1. 7. 2023 dojde v průběhu dne k obnovení provozu na průjezdním úseku II/303 – Pěkov. Obnovení provozu dochází ve shodě s harmonogramem prací, který byl zhotovitelem stavby odprezentován před zahájením opravy.

Již od prvních ranních spojů bude plně obnoven provoz autobusové linkové dopravy, následně (s největší pravděpodobností v podvečer) pak bude obnoven i ostatní automobilový provoz. Autobusy tedy již od prvních ranních spojů pojedou podle jízdního řádu, a obsluhovány budou všechny zastávky v opravovaném úseku.

Na komunikaci nebude v době spuštění provozu dokončeno vodorovné dopravní značení, proto bude v celém úseku, dotčeném opravou snížena průjezdní rychlost na 30 km/h. V opravovaném úseku bude snížena rychlost ještě po několik následujících dní, ve kterých dojde k dokončení drobnějších stavebních prací a k provedení vodorovného dopravního značení.

Připomeňme, že měsíční uzávěra komunikace skrze obec Pěkov, kvůli které byla doprava vedena objížďkou přes lachovský kopec a Bohdašín, vedla ke každodenním zácpám na silnici a bohužel také k nehodám. V mnoha místech úzká silnice lemovaná stromy zcela nedostačovala současnému provozu plnému nákladní dopravy.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

  • Ondřej Podzimek
    Datum: 2. 7. 2023 09:46

    Bohužel 1.7.2023 jsem v ca 18:30 projížděl směr Broumov a uzavírka tam stále byla. Asi někdo zapomněl uklidit značení.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)