Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Zrušené vánoční trhy a solidarita s trhovci
banner

Zrušené vánoční trhy a solidarita s trhovci

Michaela Plchová

Pátek, 3. prosince 2021

Zrušené vánoční trhy a solidarita s trhovci

Všechny místní vánoční trhy byly zrušeny. Podpořit trhovce je možné na internetu

Broumovská radnice s lítostí oznamuje, že vzhledem k nařízením vlády musí zrušit tradiční Vánoční trhy. Ty se měly konat o nedělích 5. a 12. prosince na broumovském náměstí. Z vyjádření radnice vyplývá, že nechce obcházet nařízení vlády tím, že by trhy přejmenovala například na Farmářské, tak jak se tomu děje v některých jiných městech. Zároveň broumovská radnice upozorňuje, že je možné podpořit obchodníky nákupem v kamenných prodejnách.

Další tradiční Adventní trh se měl konat v sobotu 19. prosince na nádvoří broumovského kláštera. Bohužel i tento je ze stejných důvodů zrušen. Již dříve byl zrušen i Vánoční trh v Polici nad Metují.

Po zrušení vánočních trhů se zvedla na internetu vlna solidarity s trhovci. Na Facebooku vznikla například skupina Vánoční trhy online, či Vánoční dárky – jen české výrobky a další. Pomoc trhovcům nabízí též facebooková stránka Tatrhy, která pod haštagem #zachrantevanoce nabízí trhovcům vytvoření eshopu zdarma na měsíc. Jednotlivé tvůrce vánočních produktů je možné podpořit také na jejich osobních facebookových stránkách, kde je mnozí z nich nabízejí.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) toto pondělí slíbil trhovcům, kterým se propadnou příjmy o 80 procent až 90procentní kompenzace.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)