Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • „Obchvat Náchoda bude,“ říká starosta Jan Birke
banner

„Obchvat Náchoda bude,“ říká starosta Jan Birke

Nina Adlof, MP, plány obchvatu Městský úřad Náchod

Pondělí, 9. ledna 2023

„Obchvat Náchoda bude,“ říká starosta Jan Birke

Jedna z neočekávanějších dopravních staveb na východě Čech dostala svůj „jízdní řád“. Podívejte se též na plány, kudy by měl obchvat vést.  

Pro všechny řidiče jedoucí z Broumovska na Hradec Králové (či v opačném směru) je Náchod místem, jehož průjezd může dobu jízdy zásadně prodloužit. Před koncem roku 2022 vydala náchodská radnice zprávu o tom, že příprava obchvatu města je na spadnutí. Jeho stavba by podle současných plánů měla trvat zhruba tři roky a první stavební přípravy by měly začít již na jaře 2023.

„Tyto informace jsou dalším vánočním dárkem pro nás Náchoďáky a pro všechny, kteří na tuto důležitou dopravní stavbu na východě Čech čekají už opravdu mnoho let,“ uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Pro mě osobně je to výsledek mnoha let velmi pečlivých příprav, složitých jednání i rozhodnutí a chci poděkovat všem, kteří vytrvale a systematicky tuto stavbu podporují. Do jisté míry je to i jakýmsi zadostiučiněním všem, kteří už nevěřili. Obchvat Náchoda bude!“

A jaký je aktuální „jízdní řád“?

  • V lednu 2023 budou vydány první demoliční výměry na stavby v trase obchvatu. Vlastní demolice objektů proběhnou v druhé polovině roku.
  • Souběžně bude probíhat příprava území včetně záchranného archeologického výzkumu (soutěž na dodavatele 1/2023, bezprostředně pak zahájení realizace) a kácení (4. čtvrtletí 2023).
  • Stavební řízení na jednotlivé dílčí části stavby budou zahájena v prvním čtvrtletí 2023.
  • V návaznosti na všechny přípravné práce v prostoru budoucí stavby je předpokladem zahájení vlastních stavebních prací na stavbě komunikace na konci roku 2024.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)