Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Ambulantní poplatky se od 1. ledna 2015 nehradí
banner

Ambulantní poplatky se od 1. ledna 2015 nehradí

RENÉ HERZÁN

Středa, 7. ledna 2015

Ambulantní poplatky se od 1. ledna 2015 nehradí

Od 1. ledna 2015 dochází ke změně ve výběru regulačních poplatků. Ambulantní poplatky ve výši 30 korun se nehradí! Pacienti nově hradí pouze regulační poplatek ve výši 90 korun za návštěvu lékařské pohotovostní služby. V případě, že dojde k následnému přijetí pacienta k hospitalizaci, se poplatek neplatí.

"Pokud pacient přijatý k hospitalizaci poplatek na pohotovosti již zaplatil, lze kupony vrátit v pokladně nebo na recepcích Infocentra nemocnice, kde mu proti kuponu bude vrácena hotovost," uvádí hlavní ekonomka náchodské nemocnice Ilona Žďárská.

"Finanční ztráta ze zrušených poplatků při návštěvě pacienta v ambulanci bude v roce 2015 kompenzována zvýšenou úhradou od zdravotních pojišťoven. Maximálně však do výše tržby za regulační poplatky vybrané v roce 2013," vysvětluje místopředseda představenstva Lukáš Hartwich. "Pro Oblastní nemocnici Náchod toto představuje maximálně 3,4 miliónu korun," dodává Hartwich.

Hospitalizační regulační poplatky budou kompenzovány stejně jako v roce 2014 zvýšenou úhradou ze strany zdravotních pojišťoven, v objemu 19,6 miliónu korun. Kupony, které Oblastní nemocnice Náchod vydává po zaplacení regulačního poplatku jsou přenosné, časově neomezené, a lze je využít v kterékoliv lokalitě resp. pracovišti Oblastní nemocnice Náchod.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)