Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Broumovsko je vítězem soutěže DestinaCZe 2015 v kategorii Cítit se jako doma - EDEN 2015
banner

Broumovsko je vítězem soutěže DestinaCZe 2015 v kategorii Cítit se jako doma - EDEN 2015

RENÉ HERZÁN

Pátek, 13. listopadu 2015

Broumovsko je vítězem soutěže DestinaCZe 2015 v kategorii Cítit se jako doma - EDEN 2015

Region Broumovsko zvítězil v prestižní soutěži Agentury CzechTourism v kategorii Cítit se jako doma – EDEN 2015. Slavnostní vyhlášení cen EDEN 2015 a DestinaCZe 2015 proběhlo v areálu Plzeňského Prazdroje ve čtvrtek 12. listopadu.

Jedná se o soutěže domácího cestovního ruchu, které pravidelně organizuje Agentura CzechTourism. Region Broumovsko, nominovaný v kategorii Cítit se jako doma – EDEN 2015 společně s regiony Orlické hory a Podorlicko, Jeseníky, Slovácko a Železné hory, byl vyhlášen jako vítěz. Pro Broumovsko v této kategorii hlasovalo nejvíce lidí z široké veřejnosti, a to téměř 60 tisíc.

"Je to pro nás výzvou a zároveň máme velkou radost, že se nám daří u návštěvníků v regionu. Pevně doufám, že celý region Broumovska nejen v oblasti cestovního ruchu bude vzkvétat a bude se mu dařit i nadále. Osobně bych si přála, aby se nám dařilo udržovat přátelské prostředí, milou atmosféru a prostě přesně to, co bylo v naší nominaci: aby se tu lidé cítili jako doma," řekla Markéta Hanušová ze Společnosti pro destinační management Broumovska, která cenu za celý pracovní tým v Plzni přebrala.

V soutěži EDEN 2015 Evropská excelentní destinace se Broumovsko do finále své kategorie dostalo s produktem Broumovsko regionální produkt. Soutěž EDEN 2015 vyhrála destinace Jeseníky s projektem Ochutnejte Jeseníky. "Víme, že v regionální gastronomii a produktech s tím spojených jsme ve finále byli s regiony, které jsou daleko před námi. Ale chceme se tomuto tématu nadále věnovat a rozvíjet ho," dodala Markéta Hanušová.

Region Broumovsko v minulosti již jednou na soutěžích bodoval – v roce 2011 udělila porota Broumovsku zvláštní ocenění v soutěži EDEN 2011 za kulturní identitu regionu. Slavnostního večera se krom zástupců regionů, krajů poskytovatelů služeb v cestovním ruchu zúčastnil například moderátor Václav Žmolík nebo Iveta Toušlová, dvorní dáma pořadu Toulavá kamera.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)