Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Celníci varují před falešnými dálničními známkami
banner

Celníci varují před falešnými dálničními známkami

RENÉ HERZÁN

Pátek, 31. července 2015

Celníci varují před falešnými dálničními známkami

V červenci celníci objevili na rychlostní komunikaci D11 z Prahy do Hradce Králové hned dvě falešné dálniční známky. Dne 14. července zastavili dodávku ukrajinské imatrikulace s řádně vylepenou známkou pro rok 2015, kterou řídil Čech. Druhý padělek celníci objevili při kontrole 27. července, kdy český řidič měl roční známku vylepenou na odtahovém vozidle. Obě dvě známky vykazovaly znaky falsifikátu.

Od začátku roku do 28. července zajistili celníci v Královéhradeckém kraji již devět padělaných dálničních kupónů, z toho první falešnou známku v ČR již na konci měsíce ledna a další hned 2. února. Za stejné období královéhradečtí celníci evidují 550 případů porušení v souvislosti s kontrolou dálničních kupónů (časové zpoplatnění), za něž uložili 529 pokut v částce 452 tisíc korun. Nejčastějším prohřeškem je úplná absence dálničního kupónu, nevyplnění SPZ vozidla nebo nevylepení známky na přední sklo automobilu.

"Hlídky oddělení kontrol zpoplatněných komunikací kontrolují rovněž úhradu elektronického mýta. Ve zmiňovaném období královéhradecký celní úřad eviduje 1 153 případů porušení v této oblasti, za něž celníci uložili 474 blokových pokut v částce 327 700 korun. Celkově se pokuty za nedodržování předpisů v oblasti kontrol výkonového a časového zpoplatnění vyšplhaly na částku bezmála 800 tisíc korun," informovala tisková mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Martina Kolinská.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)