Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • CzechTourism spustil nový web a aplikaci o filmových lokalitách v Česku. Nechybí zde Adršpach a Broumov
banner

CzechTourism spustil nový web a aplikaci o filmových lokalitách v Česku. Nechybí zde Adršpach a Broumov

RENÉ HERZÁN

Pátek, 12. června 2015

CzechTourism spustil nový web a aplikaci o filmových lokalitách v Česku. Nechybí zde Adršpach a Broumov

V pondělí byl spuštěn projekt agentury CzechTourism Česko – země jako z filmu, který prostřednictvím portálu a mobilní aplikace přibližuje známé i méně známé české filmové lokality a obléká je do kabátu atraktivních turistických destinací. V nabídce filmových lokalit nechybí Adršpach, kde se natáčela pohádka Třetí princ, ani Broumov se svojí Ďáblovou lstí.

S aplikací Czech Film Trips a pomocí portálu www.zemefilmu.cz si uživatel může naplánovat originální dovolenou dle vlastního gusta – je možné nechat si doporučit a vyrazit na některý z připravených výletů, nebo se vydat po vlastní trase do míst, kde se procházely filmové princezny, proháněli se akční hrdinové, a kde zazářily světové hvězdy hollywoodských trháků.

Filmový turista tak získává průvodce lokacemi, které si filmové štáby zvolily jako kulisy pro natáčení kultovních snímků z dílny české i světové produkce. Vyhledávání funguje podle názvu snímku nebo geografického určení. Ke každé lokalitě je na webu i v aplikaci připravena vždy nějaká lahůdka navíc – uživatel má možnost nahlédnout do zákulisí a zjistit zajímavosti z natáčení nebo si prohlédnout doprovodné fotografie.

U mnohých snímků si navíc může také přehrát videoukázky, porovnat autenticitu záběrů a zasadit si tak reálnou podobu lokace do daného filmu přímo na místě.

Aplikace Czech Film Trips najde nejbližší filmové lokace

Aplikace odkryje filmová místa v nejbližším okolí či kdekoliv na mapě Česka, zároveň k nim filmové turisty snadno dovede pomocí navigace. Uživatelé si mohou vytvořit vlastní cestovatelský profil a mít tak všechny své oblíbené položky doslova jako na dlani – za každou navštívenou lokaci mohou navíc získat body, zasoutěžit si s dalšími aktivními fanoušky kinematografie nebo sdílet cestovatelské úspěchy s přáteli.

Databáze projektu v současné době čítá necelých 50 audiovizuálních děl a bude průběžně doplňována, na výběr je více než 300 nejrozmanitějších lokací po celém Česku a 20 předpřipravených tematických výletů. Aplikace je zdarma dostupná pro iOS i Android. Web i aplikace jsou k dispozici v českém, anglickém, německém a polském jazyce.

Foto a zdroj CzechTourism

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)