Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • David Novotný převzal v Náchodě mimořádné ocenění za šíření dobrého jména města
banner

David Novotný převzal v Náchodě mimořádné ocenění za šíření dobrého jména města

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 16. června 2014

David Novotný převzal v Náchodě mimořádné ocenění za šíření dobrého jména města

David Novotný je na Broumovsku známý jako pořadatel charitativních adventních koncertů. V sobotu v Náchodě u příležitosti 760. výročí od první písemné zmínky o městě převzal mimořádné ocenění, které představitelé města předali významným osobnostem a lidem, kteří se svou prací a činností zasloužili o šíření dobrého jména města Náchoda nejen v regionu, ale i ve světě. Ocenění v obřadní síni náchodské radnice předali starosta Jan Birke a místostarostové Tomáš Šubert a Drahomíra Benešová.

"Toto ocenění obdrželo celkem pět lidí, ostatním moc gratuluji. Velmi si toho cením a vážím a jsem rád, že většina mých akcí je na Náchodsku. A vždy dané akce pomohou dobré věci a řadě lidem. Byl to jeden z mých opravdu krásných okamžiků," komentoval tuto událost David Novotný, který v prosinci plánuje adventní koncert, kde v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově vystoupí vokální skupina Two Voices.

David Novotný je náchodský rodák. Dnes pracuje převážně v Praze, ale v rámci svých pracovních aktivit se pohybuje po celé České republice. Aktivity, které směřuje do Náchoda a jeho okolí, jsou nejen velice populární, ale mají ohlas, a vešly ve známost po celé naší zemi. Pronikají do různých oblastí všedního i nevšedního života. A co je určitě záslužné, že mají i charitativní přínos.

David Novotný je pořadatelem ankety Nej sestřička, která se v letošním roce bude konat již po šesté a do Náchoda se sjedou nominované zdravotní sestry ze všech krajů republiky. Další mimořádně úspěšnou akcí je anketa Muž roku a s ní spojený Den dobrých skutků - letos to bude jubilejní 17. ročník. A opět se ho podařilo udržet v Náchodě. Již zmíněné adventní koncerty nejen v Náchodě, ale v širokém okolí, se konají již několik let. Je také spolupořadatelem Divadelního festivalu ZŠ Josefa Zemana v Náchodě – pro tělesně postižené děti, pro tzv. zvláštní školy, stacionáře.

Za dobu pořádání těchto akcí se podařilo vybrat téměř 3,5 miliónu korun. Peníze byly poskytnuty např. Stacionáři Cesta Náchod, Ústavu sociální péče Česká Skalice, stacionáři NONA Nové Město nad Metují, ZŠ J. Zemana, Dětskému domovu Pardubice a mnoha dalším. Do města Náchod se také povedlo pozvat vždy Muže světa z různých států či oficiální dvojnici královny Alžběty, která zavítala na Muže roku v loňském roce.

Město Náchod dále udělilo ocenění Davidu Bamfordovi, Mgr. Štěpánu Macurovi, Prof. Ing. Karlu Roubíkovi, PhD. a Tomáši Slavatovi.

Foto archiv město Náchod

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)