Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Den kraje 2016: Slavnostní fanfáry i koncert kapely No Name

Den kraje 2016: Slavnostní fanfáry i koncert kapely No Name

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 9. května 2016

Den kraje 2016: Slavnostní fanfáry i koncert kapely No Name

Téměř letní počasí v neděli na hradecké Pivovarské náměstí přilákalo velké množství návštěvníků. Oficiální program Dne kraje začal v deset hodin slavnostním nástupem složek Integrovaného záchranného systému. Medaile se předávaly jejich příslušníkům i osobnostem z nejrůznějších oborů. Na odpoledne byl přichystán bohatý kulturní program, který vyvrcholil koncertem slovenské kapely No Name.

Státní svátek 8. květen se v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové každoročně slaví také jako Den kraje. Ve spolupráci s Policií ČR, Hasičským záchranným sborem, Zdravotnickou záchrannou službou a Krajským sdružením hasičů jsou při té příležitosti veřejně oceněni jejich příslušníci, kteří prokázali příkladné plnění pracovních povinností či se významně zasloužili o rozvoj a správné fungování Integrovaného záchranného systému. Vedení Královéhradeckého kraje však každoročně oceňuje také "běžné" občany.

"Je mnoho možností, jak ocenit příslušníky záchranných a bezpečnostních složek, kteří denně chrání naše zdraví, majetek i životy, často za cenu toho vlastního. Ke správnému fungování společnosti a kvalitě našich životů ale přispívá celá řada lidí z nejrůznějších profesí či dobrovolných organizací. Královéhradecký kraj cítí potřebu přínos těchto lidí nějakým způsobem vyzdvihnout a alespoň symbolicky ocenit. Za tímto účelem udělujeme v Den kraje Pamětní medaili hejtmana," uvedl hejtman Lubomír Franc.

Pamětní medailí hejtmana bylo letos oceněno 23 osob: pedagogové Jan Flídr, Josef Kaplan a Lukáš Ende, předsedkyně Krajské rady seniorů Růžena Ryglová, ředitel Centra pro integraci osob se zdravotním postižením Jiří Morávek, náměstek ZZS Vlastimil Nakládal, in memoriam primář chirurgie v Broumově Jan Kříž, emeritní profesor farmacie Jan Solich, ředitelka Krajského úřadu Ivana Křečková, vedoucí oddělení rozpočtu a financování Krajského úřadu Věra Kopřivová, automobilový závodník Michal Matějovský, člen krajského sportovního výboru František Škvařil, zdravotní sestra Petra Škytová, laborantka Klára Havlová, sociální pracovnice Marta Janatová, člen krajského sociálního výboru Petr Žďánský, vedoucí Centra průmyslových zón Pavel Tichý, starosta Okresního sdružení hasičů v Rychnově nad Kněžnou Antonín Ulrych, bývalý starosta Solnice Ladislav Kubíček, odbojář a historik Jaroslav Šůla, předsedkyně základní organizace Českého svazu bojovníků za svobodu v Hradci Králové Věra Nývltová, bývalý příslušník PTP Jan Němeček a bývalý dlouholetý pracovník oddělení krizového řízení Krajského úřadu Alexandr Skopal.

Program Dne kraje se v odpoledních hodinách přehoupl do své méně formální části. Na Pivovarském náměstí čekala na děti řada atrakcí i soutěží, vystoupil i kouzelník Pavel Kožíšek. Na své si přišli také fanoušci Petry Černocké a slovenské kapely No Name. Představila se také taneční skupina T-bass, DiscoAerobic a ZUŠ Střezina.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)