Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hejtman Franc: Chceme zabránit dalšímu oddalování výstavby D11. Prodej pozemků Stěžer pro dálnici má zaručit memorandum
banner

Hejtman Franc: Chceme zabránit dalšímu oddalování výstavby D11. Prodej pozemků Stěžer pro dálnici má zaručit memorandum

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Středa, 17. června 2015

Hejtman Franc: Chceme zabránit dalšímu oddalování výstavby D11. Prodej pozemků Stěžer pro dálnici má zaručit memorandum

Komplikacím s výkupy pozemků pro výstavbu dálnice D11 chce předejít Královéhradecký kraj. Rada kraje dnes schválila podobu memoranda mezi obcí Stěžery, městem Hradec Králové a Královéhradeckým krajem, kde se všechny strany zavazují ke spolupráci a společnému postupu v případě rozšíření mostu směrem od Hradce Králové na Stěžery pro pěší a cyklisty, kterým obec prodej pozemků podmiňovala. Memorandum bude schvalovat ještě krajské zastupitelstvo na svém jednání 22. června.

"Chápeme potřebu obce Stěžery, že stojí o bezpečnou cyklostezku. Dostavba D11 směrem do Jaroměře je velice důležitá nejen pro kraj, ale i pro samotné město Hradec Králové, a proto nechceme dopustit zbytečná zdržení. Dohodli jsme se tak s městem, že spolu s obcí uzavřeme trojstranné memorandum, jehož je kraj dokonce iniciátorem. V dokumentu se zavážeme ke vzájemné spolupráci. Důležité je, že memorandum bude pro všechny tři strany závazné, nemělo by tak dojít k další časové prodlevě v prodeji pozemků," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Memorandum musí projít schvalovacím procesem zastupitelstva, které ho bude projednávat na svém zasedání 22. června. Kraj bude připraven případně stavbu společně s městem zainvestovat.

"Cyklostezka, o kterou by se rozšířilo překlenutí dálnice D11 ze směru od Hradce Králové na Stěžery, by byla zároveň součástí dálkové cyklotrasy č. 14 směrem na Jičín," popisuje náměstek hejtmana Otakar Ruml. Podle něj se bude kraj snažit získat finanční krytí na cyklostezku z některého z národních nebo evropských dotačních titulů. "Rozšířením mostního objektu dojde k zvýšení bezpečnosti jak pro pěší, tak i cyklodopravu, která je velmi důležitá pro obyvatele obce, dalších okolních obcí, ale i města Hradec Králové. Zároveň tímto krokem vyřešíme bezpečné vedení dálkové cyklotrasy. I to je jedna z podmínek pro čerpání dotací z evropských fondů v dalším období, o které budeme při stavbě cyklostezky také usilovat," doplnil náměstek Ruml.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)