Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hejtman Štěpán apeluje na ministra Ťoka: Obnovte kontrolní dny výstavby dálnice D11. I za účasti samospráv
banner

Hejtman Štěpán apeluje na ministra Ťoka: Obnovte kontrolní dny výstavby dálnice D11. I za účasti samospráv

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 9. února 2017

Hejtman Štěpán apeluje na ministra Ťoka: Obnovte kontrolní dny výstavby dálnice D11. I za účasti samospráv

Dopis s výzvou k obnovení pravidelných schůzek nad problematikou dálniční výstavby v Královéhradeckém kraji odeslal ministru dopravy Danu Ťokovi hradecký hejtman Jiří Štěpán. Tradice pravidelných setkání byla přerušena již před krajskými volbami na podzim loňského roku. Podle hejtmana zde pravidelná komunikace mezi státem a samosprávami chybí.

"Podle mého názoru zde schází pravidelná komunikace mezi státem, jako investorem stavby a mezi samosprávami, ať už krajskou nebo místními, kterých se stavba dálnice nesmírně dotýká. Poslední společná jednání, kde by se sešli všichni zástupci dotčených subjektů u jednoho stolu, se konala několik let dozadu. Obcím i kraji chybí potřebné informace. Proto v odeslaném dopise apeluji na pana ministra dopravy Dana Ťoka, aby obnovil tradici pravidelných setkání a kontrolních dnů mezi státem a samosprávami," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán. Vše by mělo podle hejtmana začít v ideálním případě svoláním kontrolního dne výstavby dálnice D11, a to v co nejkratším časovém horizontu.

Pravidelných setkání by se pak měli účastnit zástupci všech zúčastněných subjektů. "Na kontrolních dnech předpokládám pochopitelně účast zástupců investora, tedy ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic ČR. Dále bych očekával účast představitelů měst a obcí v linii plánované stavby D11 až na hranice s Polskou republikou. Rovněž očekávám účast zástupců krajské samosprávy a také to, že budou osloveni i poslanci a senátoři zvoleni za Královéhradecký kraj," doplnil hejtman Štěpán.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)