Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Hledají se talentované děti. Královéhradecký kraj se poprvé zapojuje do soutěže Zlatý oříšek
banner

Hledají se talentované děti. Královéhradecký kraj se poprvé zapojuje do soutěže Zlatý oříšek

RENÉ HERZÁN

Pátek, 5. června 2015

Hledají se talentované děti. Královéhradecký kraj se poprvé zapojuje do soutěže Zlatý oříšek

Šance pro všechny talentované a šikovné děti z Královéhradeckého kraje, to je soutěž Zlatý oříšek. Kraj se do soutěže zapojuje vůbec poprvé, krajské kolo soutěže pak pořádá královédvorský Dům dětí a mládeže JEDNIČKA. Soutěž odstartovala tematicky na Den dětí.

"Nadané děti z našeho kraje ve věku 6 - 14 let mají příležitost přihlásit se do krajského kola této soutěže, prezentovat veřejnosti v regionu své dovednosti, schopnosti a úspěchy z nejširšího okruhu oborů a navíc tak získat nejen finanční, ale i všestrannou podporu pro aktivity, ve kterých jsou něčím mimořádnými," řekla krajská radní pro oblast školství Táňa Šormová, pod jejíž záštitou se krajské kolo soutěže koná.

Jak se do soutěže přihlásit?

Zlatý oříšek Královéhradeckého kraje odstartoval 1. 6. 2015. Dívky, chlapci a kolektivy dětí ve věku 6 - 14 let, které jsou něčím mimořádné a úspěšné v jakýchkoli aktivitách, se mohou přihlašovat prostřednictvím elektronické přihlášky na nově spuštěném webu http://www.zlatyorisek.cz/kralovehradeckykraj/ . Ze všech přihlášených bude porotou vybráno patnáct kandidátů do finále krajského kola. Děti může přihlásit do soutěže kdokoli – rodič, učitel, trenér, dokonce děti samotné. Přihlašovat se můžete až do 20. 9. 2015, kdy bude příjem přihlášek ukončen.

Slavnostní finálový večer Zlatého oříšku Královéhradeckého kraje proběhne v neděli 4. října 2015 v Hankově domě ve Dvoře Králové nad Labem. Patnáct nominovaných dětí zde představí široké veřejnosti své dovednosti a budou se ucházet o postup do celonárodního finále, které je na Nový rok vysíláno v České televizi a v Českém rozhlase. Tři postupující vítězové si odnesou originální sošku Zlatého oříšku, další hodnotné ceny a získají možnost podpory pro svoji další činnost.

Krajské kolo celonárodní talentové soutěže Zlatý oříšek pořádá Dům dětí a mládeže JEDNIČKA, Dvůr Králové nad Labem ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, pod záštitou krajské radní pro školství Táni Šormové a ve spolupráci s městem Dvůr Králové nad Labem. Královéhradecký kraj se do soutěže zapojuje vůbec poprvé.

Zlatý oříšek má mnohaletou tradici. Cílem je systematické vyhledávání a podpora talentovaných dětí v nejrůznějších oborech, ať' již se jedná o sport, umění, vědomostní obory, chovatelství, ekologii, modelářství nebo jazykové schopnosti, řemeslné dovednosti a mnoho dalších odvětví.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)