Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Holiday World zve nejen cyklisty na východ Čech
banner

Holiday World zve nejen cyklisty na východ Čech

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 21. února 2019

Holiday World zve nejen cyklisty na východ Čech

Mezinárodní veletrh Holiday World hostí od 21. do 24. února pražské holešovické výstaviště. Královéhradecký a Pardubický kraj společně pod jednou turistickou značkou Východní Čechy prezentují novinky i osvědčené aktivity a místa, kam vyrazit během celého roku na dovolenou. Letošním tématem je cykloturistika a aktivní dovolená.

"Hlavním bodem společné expozice je cyklověž, po jejímž obvodu se táhnou prezentační pulty s polepy sportovců. Expozice nabízí jedenáct turistických oblastí obou krajů a praktické tipy na výlety, cyklovýlety nebo tištěné propagační materiály a mapy," okomentoval expozici radní Pavel Hečko zodpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů, dotací a cestovního ruchu, který zároveň slavnostně zahájil veletrh a převzal ocenění v rámci ankety "Turistický magazín KAM po Česku", ve které se kraj umístil na druhém místě v kategorii "Zimní dovolená".

Královéhradecký kraj v rámci veletrhu dále usiluje o vítězství v soutěži o Nejpůsobivější stánek a Nejzajímavější tiskový materiál. Výsledky budou známy dnes.

"Počet turistů, kteří navštíví náš kraj, každoročně stoupá. Loni jich k nám zavítalo na půl druhého milionu, což je jasný důkaz, že se zde lidé cítí bezpečně a že máme jako region co nabídnout. Věřím, že veletrh Holiday World každého naladí na aktivní dovolenou a že vyrazí na cyklovýlet právě i do Královéhradeckého kraje. Cyklostezky tu máme senzační, příkladem je Labská stezka," řekl hejtman Jiří Štěpán, který si letošní veletrh nenechal ujít.

Domácí i zahraniční turisté získají tipy na výlety i všechny potřebné informace o zajímavých destinacích v regionu, jako jsou Krkonoše, Kladské pomezí, Broumovsko nebo Českomoravské Pomezí a Kralický Sněžník. Stánek se nachází v Průmyslovém paláci v areálu Výstaviště Praha Holešovice. Od dnešního dne do neděle je veletrh otevřen pro širokou veřejnost (Pá 14.00–18.00; So-Ne 9.30–16.00).

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)