Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Jak volit do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky
banner

Jak volit do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

RENÉ HERZÁN

Neděle, 13. října 2013

Jak volit do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se konají ve dnech 25. a 26. října. O křesla poslanců v dolní komoře Parlamentu se v Královéhradeckém kraji utká 18 politických stran a subjektů.

Nadcházející parlamentní volby budou předčasné. Prezident České republiky Miloš Zeman rozpustil sněmovnu 28. srpna a zároveň vyhlásil termín předčasných voleb na pátek 25. října od 14 do 22 hodin a sobotu 26. října od 8 do 14 hodin.

Voličem je státní občan České republiky, který alespoň druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let. Voliči jsou o místě konání voleb v obci informováni oznámením starosty obce nejpozději 15 dnů přede dnem voleb. Je-li na území obce zřízeno více volebních okrsků, uvede starosta obce, které části obce náleží do jednotlivých volebních okrsků.

Hlasovací lístky jsou distribuovány nejpozději den přede dnem voleb. Volič v určeném prostoru vloží do úřední obálky jeden hlasovací lístek té politické strany, politického hnutí či koalice, pro niž se rozhodl hlasovat. Tím volič dává hlas ve prospěch vybrané politické strany, politického hnutí nebo koalice. Zároveň může volič na hlasovacím lístku zakroužkováním pořadového čísla nejvýš u čtyř kandidátů uvedených na témže hlasovacím lístku vyznačit, kterému z kandidátů dává přednost. Jiné písemné úpravy hlasovacího lístku nemají na posuzování hlasovacího lístku vliv.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)