Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Jan Birke: "Na post hejtmana kandidovat nebudu!"
banner

Jan Birke: "Na post hejtmana kandidovat nebudu!"

Pátek, 20. března 2020

Jan Birke: "Na post hejtmana kandidovat nebudu!"

Před pár dny mě moje zdraví, v letošním roce již podruhé, vyslalo varovný signál. A já ho tentokrát nemohu přejít bez toho, aniž bych učinil zásadní rozhodnutí. S veškerou vážností a především zodpovědností vůči voličům i své rodině proto nebudu v nadcházejících krajských volbách, které se uskuteční na podzim příštího roku, usilovat o post hejtmana Královéhradeckého kraje.

Přesto, že jsem tuto možnost zvažoval a již několik týdnů jsem "s jistotou" označován za lídra kandidátky ČSSD, musel jsem s ohledem na své zdraví, které je pro každého z nás tím nejcennějším bohatstvím, a současně pracovní vytížení coby starosta a poslanec, své rozhodnutí znovu zodpovědně zvážit.

Protože jsem zvyklý všechno co dělám, dělat opravdu naplno, bylo by ode mě v současné chvíli velmi nezodpovědné usilovat o křeslo hejtmana. Být poslancem a zároveň starostou třetího největšího města v kraji je prací na plný úvazek. K tomu potřebuji pevné zdraví a o to teď musím pečovat především. Mám před sebou ještě tři roky práce pro občany Náchoda, kteří mi před rokem dali velkou důvěru. Své síly proto budu napínat na rozdělanou práci a projekty ve městě, které mám rád, a na práci v poslanecké sněmovně.

Vážím si pochopení i podpory, které se mi dostává. S úctou, Jan Birke.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)