Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kam na střední? Deváťákům pomůže krajská informační linka
banner

Kam na střední? Deváťákům pomůže krajská informační linka

René Herzán

Pondělí, 15. února 2021

Kam na střední? Deváťákům pomůže krajská informační linka

Královéhradecký kraj zřídil informační linku pro deváťáky základních škol a jejich rodiče, kteří stále nejsou rozhodnuti ve výběru studia na střední škole. Pro pomoc s orientací ve studijních oborech jednotlivých škol, které kraj zřizuje, mohou využít krajskou linku s číslem 702 209 346, a to každý všední den od 8 do 16 hodin. Fungovat bude do konce února.

"Nabídka středních škol je v našem kraji veliká, od klasických gymnázií přes střední odborné školy po střední odborná učiliště. Deváťákům a jejich rodičům, kteří se dosud nerozhodli, kam podat přihlášku, nabízíme pomoc s výběrem střední školy. Zřídili jsme telefonní linku, na které pracovník z odboru školství odpoví na dotazy týkající se dalšího studia a pomůže s výběrem vhodné školy," říká náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek odpovědný za krajské školství.

Pro lepší informovanost žáků devátých ročníků a jejich rodičů Královéhradecký kraj již začátkem září loňského roku distribuoval na všechny základní školy v regionu 5200 kusů brožur s názvem Oborovník aneb Kam na střední? Jedná se o ucelený přehled krajských škol a oborů vzdělání, které nabízejí školy zřizované Královéhradeckým krajem pro příští školní rok. Informační linka má sloužit pro doplnění těchto informací. Obsluhu linky kraj zajistil vlastními pracovníky z odboru školství a bez dalších finančních nákladů.

Pro první kolo přijímací řízení platí odevzdání přihlášek do 1. března 2021. Veškeré informace k přijímacímu řízení na střední školy najdete na webových stránkách Královéhradeckého kraje www.sipkhk.cz. Oborovník je ke stažení na https://www.sipkhk.cz/infoportal/clanek/oborovnik-aneb-kam-na-stredni-2021-2022/all.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)