Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Koaliční dohoda je podepsaná. Hejtmanem by měl být Jiří Štěpán, v radě je i meziměstský Pavel Hečko
banner

Koaliční dohoda je podepsaná. Hejtmanem by měl být Jiří Štěpán, v radě je i meziměstský Pavel Hečko

RENÉ HERZÁN

Pátek, 28. října 2016

Koaliční dohoda je podepsaná. Hejtmanem by měl být Jiří Štěpán, v radě je i meziměstský Pavel Hečko

Koaliční dohodu v pondělí v Hradci Králové podepsali zástupci ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostů a Východočechů a TOP 09. Hejtmanem má být lídr sociálních demokratů Jiří Štěpán, členem Rady Královéhradeckého kraje bude i místostarosta Meziměstí Pavel Hečko. Koalice má mít v zastupitelstvu 24 mandátů z celkových 45, v opozici skončí v kraji vítězné hnutí ANO a další subjekty.

Podle koaliční dohody bude prvním náměstkem hejtmana někdejší policejní prezident Martin Červíček, na starosti bude mít dopravu. Druhým náměstkem bude Vladimír Derner, jemuž připadne sociální oblast. Třetí náměstkyní bude poslankyně Martina Berdychová. V její gesci bude školství a kultura. Zdravotnictví bude mít na starosti náměstek Aleš Cabicar.

Členové koalice se také dohodli na obsazení míst radních, těmi se stanou místostarosta Meziměstí Pavel Hečko, který se bude starat o regionální rozvoj a cestovní ruch. Právník Václav Řehoř bude radním pro oblast investic a majetku. Bývalý starosta Hostinného Karel Klíma bude radním pro životní prostředí a zemědělství. V krajské radě zasedne Rudolf Cogan, který se bude věnovat financím a rozpočtu.

Zdroj www.kr-kralovehradecky.cz , foto Dan Lechmann

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)