Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Konec srpna mění jízdní řády i na Broumovsku
banner

Konec srpna mění jízdní řády i na Broumovsku

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Sobota, 29. srpna 2015

Konec srpna mění jízdní řády i na Broumovsku

V termínu celostátních změn jízdních řádů proběhne 30. srpna 2015 změna autobusových jízdních řádů na několika linkách v Královéhradeckém kraji, tedy i na Broumovsku. Tato změna přináší další drobná zlepšení ve veřejné dopravě objednávané Královéhradeckým krajem.

Páteřní autobusové spoje na trase spojující Broumovský výběžek, Náchodsko, Novoměstsko a Hradec Králové budou od 30. srpna zahrnuty do smluv o závazku veřejné služby Královéhradeckého kraje. Hrozilo totiž, že by spoje na trase byly dosavadním dopravcem postupně úplně rušeny, protože nejezdily dostatečně naplněné. Tomu kraj předešel novými úpravami a dotováním spoje.

"Linka z Hradce Králové až do broumovského příhraničí je nedílnou součástí systému integrované dopravy IREDO s mnoha návaznostmi na další linky po celé trase. Z toho důvodu by pro nás její zrušení mělo velmi negativní účinky. Dopravci byli připraveni značně omezovat sice využívané, ale nesoběstačné spoje. Díky zásahu kraje se podařilo zajistit do budoucna větší stabilitu na této trase," vysvětluje radní pro oblast dopravy Karel Janeček.

Tato trasa je důležitá například z hlediska turismu v kraji, nejedná se ale zdaleka o jedinou změnu v jízdních řádech, na které je třeba dát si s koncem měsíce pozor.

Přehled nejdůležitějších změn

NÁCHODSKO

Linka IREDO 363 - na žádost obce Suchý Důl byl spoj 640109/3 uspíšen o 5 minut, o půl sedmé ráno bude v Polici nad Metují lépe zajištěna návaznost na spoj směr Hradec Králové.

Linka IREDO 360 - na lince bude zaveden nový spoj v 18:00 z Teplic nad Metují do Police nad Metují. Po trase rovněž obslouží Dědov, Českou Metuji a Žďár n. M. Zavedení tohoto spoje se podařilo díky zrušení nevyužitého spoje ve 22:40 z Teplice n. M. přes Lachov do Police n. M. a změnou oběhů vozidel. Nový spoj má v Teplicích přípoj od Trutnova a Adršpachu, v Polici n. M. jde pak přestoupit jak na Náchod, tak Broumov či Suchý Důl.

Linka IREDO 303 - spoj v 22:05 bude opožděn o 5 minut na odjezdu z Červeného Kostelce. Kvůli zajištění spojení z odpolední směny ze společnosti BATIST pojede přes zastávku Č. Kostelec, Luko, zároveň je ale zachováno spojení z průmyslové zóny v Č. Kostelci do Náchoda a Č. Skalice (přestup na Kramolně).

Seznam změn

Foto: archiv Královéhradeckého kraje

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)