Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kradou se i pískovcové sloupky. Starosta Miletína varuje města a obce na Broumovsku
banner

Kradou se i pískovcové sloupky. Starosta Miletína varuje města a obce na Broumovsku

RENÉ HERZÁN

Čtvrtek, 16. května 2013

Kradou se i pískovcové sloupky. Starosta Miletína varuje města a obce na Broumovsku

Starosta města Miletín u Dvora Králové Miroslav Nosek rozeslal starostům Broumovska a Náchodska informaci o krádeži pískovcových sloupků od morového sloupu Panny Marie na miletínském náměstí. Touto informací zároveň varuje zastupitele měst a obcí před zloději, kteří jsou schopni krást i těžké kamenné artefakty.

"Bohužel jsme v úterý ráno zjistili, že nějací ..... odcizili od morového sloupu Panny Marie v Miletíně na náměstí celkem čtyři kusy pískovcových sloupků o výšce 60 centimetrů a šířce 17,5 centimetrů, které byly součástí okrasného pískovcového oplocení okolo sochy. Je zvláštní, že socha vydrží obě světové války bez úhony, ale zvrhlost a ..... zlodějů současné doby nevydrží. Velká škoda, že již nejsou pranýře a tresty používané ve středověku," uvedl ve svém prohlášení Miroslav Nosek. (Pozn. redakce - vytečkované části textu jsme se po dohodě s panem starostou rozhodli nepublikovat)

Miroslav Nosek žádá veřejnost, pokud by se někdo dozvěděl jakékoliv informace o této věci, ať kontaktuje Policii České republiky nebo přímo na Městský úřad Miletín na telefonním čísle 607 618 022.

"Předem děkuji za spolupráci a pomoc. A připomínám všem - hlídejte a chraňte si svoji historii," varuje starosta Miletína Miroslav Nosek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)