Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kraj upravuje zadávací podmínky tendru na autobusovou dopravu. V části požadavků vychází odborářům vstříc

Kraj upravuje zadávací podmínky tendru na autobusovou dopravu. V části požadavků vychází odborářům vstříc

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Středa, 13. ledna 2016

Kraj upravuje zadávací podmínky tendru na autobusovou dopravu. V části požadavků vychází odborářům vstříc

Deklarace nepodkročitelné mzdy ze strany dopravců, stoprocentní valorizace mezd, odstranění stropu na jednotlivé položky. To jsou jedny z nejdůležitějších změn zadávací dokumentace tendru na veřejnou autobusovou dopravu, které ve středu na svém mimořádném jednání schválila Rada Královéhradeckého kraje. Protože se jedná o významné změny, musí dojít k posunu termínu podání nabídek. Obálky by se tak měly otevřít začátkem dubna 2016.

"Změnami, které jsme schválili jako Rada kraje, vycházíme vstříc odborům a jejich požadavkům na zohlednění platových podmínek pro zaměstnance, kteří se podílejí na zajišťování veřejné služby. Zároveň máme na paměti, že zacházíme s veřejnými prostředky na tuto službu a musíme se chovat hospodárně. Odhlasované změny jsou naše maximum, co můžeme udělat v mezích zákona. Z mého pohledu byl kompromis ze strany kraje dodržen," komentoval rozhodnutí hejtman Lubomír Franc.

To, že je Královéhradecký kraj v případě veřejné zakázky na autobusovou dopravu ve speciální pozici a tendr zrušit nelze uznal i premiér Bohuslav Sobotka. Na včerejším jednání s hejtmanem Francem zdůraznil, že věc je plně v odpovědnosti kraje. "Na včerejší schůzce jsme si potvrdili, že problém s odměňováním řidičů ve veřejné autobusové dopravě nevyřeší Královéhradecký kraj sám. Je potřeba hledat řešení na celostátní úrovni. Zdůraznil, že rozhodnutí je plně v naší kompetenci a odpovědnosti a že musíme postupovat dle zákona. Také uvedl, že ani případná stávka hledání celorepublikového řešení neurychlí. V tuto chvíli nevidím žádný důvod k jakémukoliv sociálnímu konfliktu ani ke stávce. Hledání řešení na úrovni vlády a státu, na kterém se intenzivně pracuje, to v žádném případě nepomůže," řekl k úternímu jednání s premiérem hejtman.

Foto archiv Královéhradeckého kraje

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)