Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kraj uzavřel nové smlouvy s autobusovými dopravci. Platit začnou příští rok na jaře
banner

Kraj uzavřel nové smlouvy s autobusovými dopravci. Platit začnou příští rok na jaře

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 20. ledna 2020

Kraj uzavřel nové smlouvy s autobusovými dopravci. Platit začnou příští rok na jaře

Královéhradecký kraj uzavřel smlouvy s autobusovými dopravci, kteří budou v letech 2021 až 2031 zajišťovat linkovou dopravu v osmi oblastech regionu. Radní včera schválili dokumenty pro dokončení veřejné soutěže v celkové hodnotě 7,7 miliardy korun. Jedná se o dosud největší zakázku kraje v jeho dvacetileté historii.

"Po třinácti měsících jsme dokončili zásadní soutěž pro celý Královéhradecký kraj a jeho obyvatele. Děkuji všem zainteresovaným, zejména pracovníkům krajského odboru dopravy, kteří mají na tomto úspěchu obrovský podíl a odvedli skvělou práci. Jsem rád, že mohu všem cestujícím oznámit, že nové smlouvy s dopravci jsou podepsány a začnou platit od března 2021," shrnul první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Dopravci museli ještě před uzavřením smluv předložit záruční listinu k bankovním zárukám za řádné plnění a také podepsat smlouvu s provozovatelem dopravního systému IDS IREDO. Všichni zúčastnění dopravci tyto podmínky splnili.

V kraji budou od jara 2021 jezdit autobusy pěti společností v těchto oblastech:

1. Broumovsko: CDS Náchod a P-Transport
2. Náchodsko: CDS Náchod
3. Novoměstsko: Konsorcium Novoměstsko (Transdev Morava a Audis Bus)
4. Rychnovsko: Konsorcium Rychnovsko (Transdev Morava a Audis Bus)
5. Trutnovsko: Konsorcium Trutnovsko (Transdev Morava a Audis Bus)
6. Královédvorsko: BusLine KHK
7. Hradecko: BusLine KHK
8. Jičínsko: BusLine KHK

"V rámci nových smluv očekáváme i zvýšení komfortu pro cestující. Počítáme s navýšením počtu bezbariérových vozidel vybavených klimatizací, wifi připojením a informačními prvky pro usnadnění orientace během jízdy. Celkem bude dopravu v kraji obsluhovat 248 autobusů starých v průměru 6 let," doplnil náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal veřejnou zakázku rozdělenou na osm oblastí v říjnu 2019. Do konce termínu kraj obdržel celkem 31 nabídek, odpověděl na zhruba sedm desítek dotazů a vypořádal 15 námitek. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže řešil v souvislosti s touto soutěží devět správních řízení a deset rozkladů soutěže. Ročně v Královéhradeckém kraji autobusy najezdí v průměru 19 milionů kilometrů.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)