Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Kraj vstoupí do zadávací dokumentace tendru na autobusovou dopravu. Obálky se budou otevírat v březnu
banner

Kraj vstoupí do zadávací dokumentace tendru na autobusovou dopravu. Obálky se budou otevírat v březnu

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Středa, 6. ledna 2016

Kraj vstoupí do zadávací dokumentace tendru na autobusovou dopravu. Obálky se budou otevírat v březnu

Tendr na autobusovou veřejnou dopravu poběží dál, změní se zadávací podmínky a otevírání obálek s nabídkami se posune na březen 2016, o tom v úterý rozhodla Rada Královéhradeckého kraje na svém mimořádném jednání. Pozměněné podmínky mají vyjít vstříc požadavkům řidičů.

"Na úterní Radě jsme si potvrdili, že trváme na tom, aby tendr na autobusovou dopravu pokračoval. Rada se ve svém rozhodnutí opřela o dva na sobě nezávislé právní posudky, o názor Okresního soudu v Hradci Králové, který nevyhověl řidičům zastavit tendr, o názor antimonopolního úřadu a v tomto našem postupu máme podporu jak předsedy vlády, tak předsedy Asociace krajů ČR," řekl hejtman Lubomír Franc.

Rada dále rozhodla, že vstoupí do zadávací dokumentace tendru. "Změna zadávací dokumentace bude taková, aby umožnila zaměstnavatelům řidičů důstojně zaplatit odvedenou práci a aby zároveň garantovala řidičům výši mzdy i způsob jejího růstu," vysvětlil hejtman.

Původně měl kraj rozhodnout o konečné variantě, kterou se v případě zakázky vydá dále. "Věc ještě není definitivně uzavřena. Je to náš vstřícný krok vůči odborům. Chceme najít společný kompromis, ale zrušení tendru není kompromisem. Chceme dále jednat, což jsem také v úterý řekl i předsedovi Českomoravské konfederace odborových svazů Josefu Středulovi. Nechtěli jsme rozhodnout do doby, než se znovu potkáme se zástupci odborů, což bude dnes," uvedl Franc.

Na možných změnách budou v tuto dobu pracovat právníci. Jejich konkrétní podobu bude schvalovat Rada kraje na jednání v pondělí 11. ledna. Do té doby je ještě otevřený prostor k jednání.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)