Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Královéhradecké krajské dožínky letos překonaly rekord v návštěvnosti
banner

Královéhradecké krajské dožínky letos překonaly rekord v návštěvnosti

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Neděle, 28. září 2014

Královéhradecké krajské dožínky letos překonaly rekord v návštěvnosti

Královéhradecké krajské dožínky letos překonaly rekord v návštěvnosti. Desetitisíce lidí přitáhly na prostranství vedle hradeckého koupaliště a Všesportovního stadionu ukázky práce zemědělců i doprovodný kulturní program. Součástí oslav bylo udělování značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje a ocenění nejlepších zemědělců a potravinářů.

Titul nejlepšího potravináře si za svůj kvasový chléb letos odnesla společnost Beas Lično. Oceněni byli rovněž vítězové jednotlivých kategorií. Řada jiných výrobců pak obdržela titul Regionální potravina Královéhradeckého kraje udělovaný Ministerstvem zemědělství. Jejich nositeli budou na příští čtyři roky Slavíkova sekaná, česneková klobása ze Skaličanu, Kozoovčí tvarohová homolka od Petra Šourka, plnotučné čerstvé mléko z Opočna, Měnický pecen, medový dort od Tritonu, patnáctistupňové dobrušské pivo F. L. Věk, farmářské kysané zelí od Davida Smetany a Řepný sirob od Oldřišky Foffové.

Kvalitní práce zemědělců byla oceněna v celkem osmnácti kategoriích. Hodnotili se nejlepší producenti obilí i chovatelé skotu z jednotlivých okresů. Rozdány byly i celokrajské ceny za chov dalších hospodářských zvířat a ceny speciální.

"Letošní dožínky byly v každém směru bohatší než ty v předchozích letech. Přeji pořadatelům, aby se jim tento vysoký standard podařilo udržet i v příštích ročnících," zhodnotil výsledek pořadatelského úsilí Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje.

Za pravdu mu dával fakt, že za dva dny zavítalo na dožínky čtyřicet tisíc návštěvníků. Pro ně byly připraveny zajímavé ukázky práce se zvířaty, koncerty, divadelní představení i velké množství stánků s regionálními produkty.

Foto Chovservis

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)