Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Královéhradecký a Pardubický kraj lákají návštěvníky pod jednou značkou Východní Čechy
banner

Královéhradecký a Pardubický kraj lákají návštěvníky pod jednou značkou Východní Čechy

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ

Sobota, 16. ledna 2016

Královéhradecký a Pardubický kraj lákají návštěvníky pod jednou značkou Východní Čechy

Hejtmani Královéhradeckého a Pardubického kraje Lubomír Franc a Martin Netolický ve čtvrtek slavnostně stvrdili Memorandum o spolupráci v oblasti cestovního ruchu. Stalo se tak na brněnském turistickém veletrhu Regiontour, kde se již oba kraje společně prezentovaly jako Východní Čechy.

"Prohlubující se spolupráce pomáhá mazat administrativní hranice, které na některých místech rozdělují kompaktní turistické oblasti. Turisty správní rozdělení příliš nezajímá a spíše jim komplikuje orientaci, což může cestovnímu ruchu škodit. Věřím, že společnou propagací si nebudeme se sousedním krajem navzájem konkurovat, ale naopak se dokážeme více zviditelnit v konkurenci domácích i zahraničních regionů," zhodnotil význam memoranda hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

"Výhod jednotné značky Východní Čechy je celá řada. Oba kraje ušetří při společné propagaci a vydávání turistických novin. Termín Východní Čechy je také zažitý mezi domácími turisty a mnohem srozumitelnější i pro zahraniční návštěvníky," vysvětlil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Napomoci tomu má společná propagace, zejména vůči zahraničním trhům, nebo lepší vzájemná koordinace projektů. Jedním z konkrétních výstupů je například společná prezentace na veletrzích a dalších propagačních akcích. Po brněnském veletrhu se letos budou oba kraje společně prezentovat také na veletrzích "Holiday World" v Praze, "Infotour a cykloturistika" v Hradci Králové a na "RegionPropag" v Pardubicích. Prostor na nich dostanou všechny turistické oblasti obou krajů se svou stálou i aktuální nabídkou. Letošní rok bude například ve znamení vojenské historie.

Kromě společných veletržních expozic se kraje spojily i ve vydávání letních a zimních turistických novin. Připravuje se také vydání společné východočeské mapy kempů, která by měla být v březnu představena na veletrhu Infotour v Hradci Králové. Společná propagace navíc pomůže ušetřit veřejné prostředky.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)