Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Královéhradecký kraj byl oceněn na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World
banner

Královéhradecký kraj byl oceněn na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World

RENÉ HERZÁN

Úterý, 21. února 2017

Královéhradecký kraj byl oceněn na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World

Ve dnech 16. – 19. února se konal v Praze již 26. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Jedná se o nejvýznamnější akci svého druhu nejen v ČR, ale i v regionu střední Evropy. Zároveň se zde konal také 11. ročník veletrhu Top Gastro & Hotel. Cílem spojení těchto dvou veletrhů bylo poukázat na vzájemné světy cestování a stravování navzájem.

Královéhradecký kraj zde měl společnou expozici s Pardubickým krajem pod názvem Příběh loutky, a to pod jednou značkou Východní Čechy. Tato společná expozice obdržela 1. místo v hodnocení nejpůsobivější expozice veletrhu. Další ocenění, tentokrát za 2. místo, získal Královéhradecký kraj za nejlepší propagační materiál Příběh loutky.

V rámci slavnostního ceremoniálu v Goja Music Hall, kterého se zúčastnili zástupci jednotlivých krajů, převzal radní Pavel Hečko ocenění pro Královéhradecký kraj za 2. místo v anketě Kraj mého srdce za rok 2016 v kategorii "zimní dovolená".

Pavel Hečko se ještě zúčastnil slavnostního křtu oficiálního průvodce Labská cyklotrasa v ČR. Na českém území je Labská cyklotrasa vyznačena od pramene Labe až na hranici s Německem u Hřenska a měří přibližně 370 kilometrů. Celková délka Labské cyklotrasy v součtu české a německé části je 1165 kilometrů.

"Získaná ocenění svědčí o širokém významu vzájemné spolupráce Královéhradeckého a Pardubického kraje, jejichž výsledkem je společná značka Východní Čechy. Tuto společnou značkou již oba kraje prezentovaly také na veletrhu v Brně a Bratislavě. Dále je nutné vyzdvihnout podporu rozvoje, konkurenceschopnosti a specifičnosti jednotlivých obcí a regionů napříč celým krajem. Právě tyto regiony svou činností zviditelňují logo kraje a je nutné jim vytvářet kvalitní podmínky, které budou přispívat ke komplexnímu rozvoji regionů na široké platformě spolupráce, komunikace a partnerství. Zde musí hrát kraj zásadní roli," uvedl Pavel Hečko.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)