Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Královéhradecký kraj obnovuje a rozšiřuje železniční spojení do Polska
banner

Královéhradecký kraj obnovuje a rozšiřuje železniční spojení do Polska

René Herzán

Sobota, 4. července 2020

Královéhradecký kraj obnovuje a rozšiřuje železniční spojení do Polska

Sezonní vlaky, které propojují česko-polské příhraničí, se již několik let těší velké oblibě turistů z obou zemí. Jejich provoz však letos začíná kvůli koronavirové krizi až nyní. Spoje na trase Adršpach – Meziměstí – Wałbrzych – Wrocław znovu vyjedou v sobotu 4. 7. 2020. Vlaky na trase Trutnov – Královec – Lubawka – Kamienna Góra – Sędzisław začaly vozit cestující se začátkem letních prázdnin.

"Jsem rád, že se náš život vrací k normálnímu stavu, k němuž neodmyslitelně patří i cestování za poznáním, odpočinkem a zábavou. Přeshraniční vlakové i autobusové spojení přibližuje našim občanům krásy Dolnoslezského vojvodství, ale také pomáhá dalšímu rozvoji cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji," říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

K oblíbeným destinacím na polské straně patří například zámek Książ, který je největší v Dolním Slezsku, podzemní město Osówka nebo komplex Stara Kopalnia ve Wałbrzychu.

Vlaky z Adršpachu pojedou do Wałbrzychu a zpět o sobotách a nedělích, ale vlaky z Trutnova do Sędzisławi, kde je možné přestoupit na linku do Wroclawi, budou nově v provozu každý den. Jízdní řád těchto vlaků najdete v příloze.

Autobusy na přeshraničních linkách jezdí už od 20. června Jedná se o linky z Náchoda a Hronova do Kudowy Zdrój, které jezdí každý den v dvouhodinových intervalech.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)