Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Královéhradecký kraj rozdělí další kotlíkové dotace. Registrace žádostí proběhne v únoru

Královéhradecký kraj rozdělí další kotlíkové dotace. Registrace žádostí proběhne v únoru

Královéhradecký kraj

Pátek, 29. ledna 2021

Královéhradecký kraj rozdělí další kotlíkové dotace. Registrace žádostí proběhne v únoru

Zájemci o výměnu nevyhovujícího zdroje vytápění mají další šanci získat dotační podporu. Radní Královéhradeckého kraje schválili vypsání dodatečné výzvy, ve které bude k dispozici přes 11,4 milionu korun. Registrace pořadových čísel se uskuteční 24. února mezi 10 a 13 hodinou.

"Aktuální výzvou doplňujeme zásobník projektů z předchozího kola. Úspěšní žadatelé, kteří splní podmínky formálních náležitostí této výzvy, nejprve zařadíme do zásobníku projektů a následně po získání dodatečných finančních prostředků dojde k přesunutí mezi žádosti doporučené k poskytnutí dotace. Zájemce následně vyzveme k uzavření smlouvy. O dotaci mohou požádat občané Královéhradeckého kraje, kteří se chystají pořídit si, nebo si již pořídili tepelné čerpadlo, plynový kondenzační kotel nebo kotel na biomasu (automat nebo ruční) místo nevyhovujícího zdroje vytápění," uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů a dotací Adam Valenta.

Kompletní podmínky dodatečné výzvy kraj zveřejnil 20. ledna s tím, že registrace pořadových čísel se uskuteční 24. února 2020 od 10 hodin prostřednictvím Dotačního portálu Královéhradeckého kraje (DOTIS).

"Mezi obyvateli našeho kraje je o kotlíkové dotace dlouhodobě veliký zájem i kvůli skutečnosti, že od září roku 2022 již nebude možné topit v kotlech první a druhé emisní třídy. Kotlíková dotace tak bezesporu ulehčí rozpočtům jednotlivých domácností, které si již vyměnily, nebo se právě chystají vyměnit nevyhovující zdroj vytápění," dodal radní Adam Valenta.

Královéhradecký kraj přijímá žádosti o kotlíkové dotace od roku 2016, ve kterých žadatelům o podporu celkově rozdělil už přes 500 milionů korun.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)