Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Královéhradecký kraj založí vlastní destinační společnost pro cestovní ruch. Mezi zakládající členy patří i Broumov
banner

Královéhradecký kraj založí vlastní destinační společnost pro cestovní ruch. Mezi zakládající členy patří i Broumov

RENÉ HERZÁN

Sobota, 21. prosince 2019

Královéhradecký kraj založí vlastní destinační společnost pro cestovní ruch. Mezi zakládající členy patří i Broumov

Zastupitelé Královéhradeckého kraje na prosincovém zasedání schválili vznik krajské destinační společnosti na podporu cestovního ruchu. Centrála cestovního ruchu Královéhradeckého kraje (CCR KHK), která bude fungovat jako zapsaný spolek, zahájí svou činnost nejpozději do konce března příštího roku.

"Královéhradecký kraj tímto krokem navazuje na stávající trend pojetí cestovního ruchu a připojuje se tak k osmi krajům v České republice a Praze, kde již krajské destinační společnosti fungují. Od nové zastřešující organizace si slibujeme lepší koordinaci aktivit za účelem efektivnějšího využití potenciálu cestovního ruchu v našem kraji. Existence krajské destinační společnosti nám navíc pomůže čerpat více finančních prostředků ze státního rozpočtu a evropských fondů, díky kterým zvýšíme konkurenceschopnost celého regionu v této oblasti," zdůvodňuje vznik krajské destinační společnosti radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu, grantů a dotací Pavel Hečko.

Roční příspěvek kraje této destinační společnosti bude okolo deseti milionů korun, tedy zhruba obdobná částka, která jde z rozpočtu kraje na podporu cestovního ruchu dosud. Zhruba další tři miliony korun ročně by měly i nadále směřovat na podporu oblastních destinačních společností.

Mezi zakládající členy patří sedm měst - Hradec Králové, Broumov, Dvůr Králové nad Labem, Hořice v Podkrkonoší, Jičín, Náchod a Nová Paka. Na založení destinační společnosti se dále podílí Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje a oblastní destinační společnosti.

Královéhradecký kraj se založením vlastní destinační společnosti připojuje k většině krajům, které podobnou instituci na podporu cestovního ruchu mají. Výjimkou je Liberecký, Plzeňský a Ústecký kraj, kde se se založením podobné organizace prozatím nepočítá.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)