Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • LEADERfest 2023 Broumov: Festival radosti a sdílení úspěchů
banner

LEADERfest 2023 Broumov: Festival radosti a sdílení úspěchů

Michaela Plchová, foto archiv MAS Broumovsko+

Úterý, 6. června 2023

LEADERfest 2023 Broumov: Festival radosti a sdílení úspěchů

Broumov bude hostit setkání pracovníků z oblasti regionálního rozvoje. Pod názvem LEADERfest se uskuteční ve dnech 7. až 9. června a jeho hlavním tématem je spolupráce.  

LEADERfest je jedna z největších událostí v oblasti sdílení příkladů dobré praxe aktérů regionálního rozvoje – především pracovníků Místních akčních skupin (dále jen MAS). Každoročně ho navštíví cca 300 lidí. Zázemí festivalu úspěchů metody LEADER poskytne inspirativní prostředí broumovského kláštera. Festival se v předchozích letech konal například v Kutné Hoře a v Čejkovicích.

Na LEADERfestu se potkávají nejen pracovníci z MAS z celé republiky, ale připojují se také zástupci krajů, ministerstev a dalších subjektů pracujících pro rozvoj venkovských regionů. „Mezi pravidelné účastníky LEADERfestu patří například současný ministr práce a sociálních věcí a místopředseda vlády Marian Jurečka či expert pro rozvoj venkova Radim Sršeň,“ prozrazuje Kristýna Jagošová z MAS Broumovsko+, která LEADERfest letos pořádá. Cílem LEADERfestu je poskytnout prostor pro sdílení zkušeností, budování kontaktů, získání inspirace a motivace k další práci.

První den festivalu je program věnován především exkurzím po místních farmách a organizacích. „Účastníci LEADERfestu tak zavítají například na exkurzi k uměleckému kováři Ondřeji Klírovi do Šonova, na Farmu Wenet na okraji Broumova, prohlédnou si také Koupálo Janovičky či Biofarmu Zdoňov. Neopominou ani Ekofarmu manželů Bošinových ve Vernéřovicích a ovčí biofarmu manželů Menčíkových v Šonově,“ říká Kristýna Jagošová. Na večer je pak připraven koncert skvělého broumovského Prima Jazz Bandu Štěpána Přibyla.

Druhý den festivalu bude na programu dopolední a odpolední blok 6 workshopů na témata, kterým se pracovníci MAS a dalších organizací v regionech běžně věnují: Společně pro přírodu, Aspekt spolupráce v sociální oblasti, Spolupráce jako součást vzdělávání?, Destinace bez hranic?, Regionální rozvoj a spolupráce a Komunitní energetika. V odpoledních hodinách budou také na nádvoří kláštera trhy regionálních produktů. „Trh je primárně určen pro účastníky LEADERfestu, pokud však půjde okolo někdo z veřejnosti, určitě ho prodejci neodmítnou,“ upozorňuje Kristýna Jagošová. Druhý společenský večer bude probíhat maškarní slavnost MASky v maskách. Důležitou součástí večera bude módní přehlídka značky LAIVA, která šije sukně ze zbytků broumovského brokátu z VEBY.

Třetí (poslední) den je zajištěn doprovodný program. Účastníci festivalu mají na výběr ze tří komentovaných vycházek: po městě Broumov, do skal s geoprůvodcem, či s geologem do Lomu Rožmitál.

Hlavním pořadatelem je MAS Broumovsko+. Na festivalu dále spolupracuje Národní síť Místních akčních skupin ČR a Krajské sdružení MAS Královéhradeckého kraje.

 

Foto je pouze ilustrační.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)