Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Na novém náchodském nádraží se skandovalo: "Ať žije Birke!"
banner

Na novém náchodském nádraží se skandovalo: "Ať žije Birke!"

RENÉ HERZÁN

Pondělí, 7. července 2014

Na novém náchodském nádraží se skandovalo: "Ať žije Birke!"

V pátek byl v Náchodě slavnostně otevřen nový autobusový terminál, který v noci ze soboty na neděli začal sloužit cestujícím. Tradiční slavnostní pásku přestřihla řada hostů, mezi kterými nechyběl předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka. Největší ovace od lidí na zaplněném nádraží však patřily starostovi Náchoda Janu Birkemu. Během jeho proslovu lidé skandovali: "Ať žije Birke!"

Stačí chvíli poslouchat hlas davu a člověk pochopí, jak moc je v Náchodě Jan Birke populární. Už při představování, kdy ho náchodská tisková mluvčí Nina Adlof představila jako posledního, sklidil bouřlivý potlesk a davy lidí skandovaly jeho jméno.

"V Náchodě se nedělá politika. V Náchodě se používá rozum a dělají se věci pro lidi. A možná právě díky tomu jste tady všichni, protože to cítíte stejně, jako to cítím já a moji kolegové. A to je velmi dobře," řekl během projevu Jan Birke, který ocenil spolupráci radních i zastupitelů náchodské radnice a práci projektantů, stavbařů, policistů, Královéhradeckého kraje i pomoc samotného Bohuslava Sobotky. "Já jsem za celou dobu stavby ani od vás, ani od svých kolegů nezaznamenal ani jedno negativum. A mám pocit, že v Náchodě se blýská na lepší časy," uzavřel svůj proslov k veřejnosti Jan Birke.

"Dik patří samozřejmě našemu skvělému panu starostovi, ale také všem pracovníkům a dělníkům, kteří se na přestavbě nádraží podíleli. Oni především se nejvíc nadřeli na této krásné stavbě, a žádná sranda to rozhodně nebyla. A pan starosta? Ten udělal pro město vic, než kdokoliv jiný před ním. Je vidět, že mu na Náchodě a spokojenosti lidi v něm záleží," pochválila starostu a dělníky Petra Valentová z Náchoda.

"Pan starosta je opravdu člověk na svém místě. Za dobu svého úřadování je za ním práce opravdu vidět, ať už je to prameník Idy, nové nádraží nebo vyhnání pouličních prodejců, kteří vás obtěžovali na každém rohu. Jen tak dál," dodal další náchodský občan Marcel Kozák.

Na závěr slavnostního otevření autobusového nádraží došlo i k připomenutí českého velikána Járy Cimrmana. Pracovníci stavební firmy zasadili do plochy vlakového perónu pískovcovou desku s otisky bot Járy Cimrmana, které zde zanechal při čekání na vlak cestou na severní pól, a další s důlkem, „který pochází od úderu cepínu nebo od lyžařské hole. Není vyloučena i třetí varianta, že původ důlku je od něčeho úplně jiného," uvádí destička s textem nad historickými unikáty. Na slavnostním odkrytí památek na Járu Cimrmana se podílel i zakládající člen Divadla Járy Cimrmana Miloň Čepelka.

Další informace k zahájení provozu nádraží: V Náchodě byl zahájen provoz nového autobusového nádraží

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)